Ексклюзивы
среда, 22 мая 2013 19:15
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Домовлятися про єдиного кандидата на виборах президента передчасно

Слова Олександра Турчинова про те, що на виборах президента 2015 року опозиціонери домовилися підтримати спільного кандидата у другому турі, викликали неоднозначну реакцію суспільства. Деякі гарячі голови вимагають оприлюднити ім'я "єдиного і неподільного" зараз і негайно. Дехто вбачає за зволіканням у цьому якусь таємну змову з владою. Інші кажуть, що потенційні претенденти на папаху не можуть домовитися через завищений рівень домагань кожного. Зрозуміло — де два українця, там три гетьмана. Тож опозиціонери поки і не поспішають визначатися.

Це наштовхує на думку, що усі нинішні лідери парламентської опозиції — Яценюк, Кличко і Тягнибок — планують замахнутися на президентську посаду.

Експерти вже зараз намагаються визначити, хто ж увійде у другий тур з Януковичем і які там будуть розклади. Усе це не що інше, як мишача метушня. До президентських виборів ще як до Києва рачки. І не тільки в переносному смислі. Дай Бог, як-то кажуть, нашим телятам ще Попова "з'їсти", тобто виграти вибори мера в столиці. Говорити ж зараз про президентські перегони — це ділити шкуру невбитого ведмедя. Бо невідомо, хто з яким рейтингом доповзе до виборчої кампанії.

За найсвіжішими соціологічними дослідженнями, Віталій Кличко доганяє в рейтингу чинного президента. Але залишається під великим питанням справа Юлії Тимошенко. Євросоюз вимагає повного звільнення екс-прем'єрки в обмін на підписання Угоди про асоціацію. Від того, чи зважиться українська влада на це і в якій формі — виправдання, помилування тощо — залежатиме багато чого у майбутніх перегонах. Звільнена Тимошенко може стати важливим фактором президентської боротьби. Якщо не кандидатом, то агітатором за одного із опозиціонерів.

Поки ж домовлятися про єдиного кандидата від опозиції на виборах президента 2015 року передчасно. Усі ці розмови лише на руку владі, бо відволікають громадян від насущних проблем. Жити і боротися треба тут і зараз, а не гадати на кавовій гущі, що буде через два роки. Сучасна політика настільки непрогнозована, що вже не раз присоромлювала ясновидців, астрологів, політологів, експертів. В усякому разі, буде не так, як усі ми думаємо. А як буде — ніхто не знає.

Сейчас вы читаете новость «Домовлятися про єдиного кандидата на виборах президента передчасно». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть