Ексклюзивы
пятница, 12 октября 2012 15:00

Мої злісні наклепи

"Регіонали" розчаровують мене з кожним місяцем, якщо не тижнем. От і минулого вони зняли з розгляду законопроект про наклеп, яким я так і не встиг натішитися. Це, як жорстокий жарт: спочатку показати дитині забавку, а потім забрати.

Судіть самі: від певного часу я поклявся говорити про людей або добре, або нічого. А оскільки я нормальна людина, і ніщо людське – включно з потребою наговорювати на інших – мені не чуже, то закон про наклеп відкривав для мене нечувану раніше нагоду зводити наклеп на окремих людей, не порушуючи своєї клятви, тобто говорячи про них тільки добре.

Спробую пояснити на конкретному прикладі. Скажімо, закон відкривав для мене можливість обмовляти Януковича – заявити, що в Україні навряд чи знайдеться більш освічена за нього людина чи достойніший професор. Якби я це публічно сказав чи написав, всі би зразу зрозуміли, що це є "злісний наклеп", бо не відповідає справжньому стану речей. Отже, я злісно брешу. І я би не заперечував.

Та що там шукати рівного Януковичу в одній тільки Україні! Після зустрічі з Лукашенком Адам Міхнік написав, що вперше засумнівався в розумових здібностях слов'янської раси. Бідака, він не зустрічався з Януковичем.

Якщо когось і можу поставити поруч із Януковичем серед живих нині президентів, то хіба Буша-молодшого: той теж плутав слова – fetus з feces ("плід" та "фекалії". – "Країна"), і подібно до Шекспіра, витворив нові слова і звороти: "They misunderestimated me!" (Вони мене перенедооцінюють. – "Країна"), які прижилися в сучасній мові. Це, однак, не завадило йому відсидіти два президентські терміни – чого й Януковичу щиро бажаю.

Мені подобається їхній стиль: коротка стрижка, квадратна "морда лица" і великий трудовий мозоль у вигляді живота. Порівняно з "регіоналами", опозиціонери, а особливо Кличко й Тимошенко, – це взагалі уроди

Взагалі, мушу похвалити "регіоналів" за знання мов, майже кожен другий із них – поліглот, бо окрім російської, суржика і блатняка знає ще й українську! Літератури: Чехов – український поет, а Шевченко – російськомовний письменник. Ядерної фізики і хімії – це після них у таблиці Менделєєва появився "високонасичений іран". Та вищої математики, особливо того її розділу, що стосується ірраціональних цифр.

Але перш за все і понад усе хочу похвалити їх за вміння управляти державою. Вони мислять стратегічно і діють глобально. Особливо це видно з їхньої зовнішньої політики. Є злісною брехнею, що завдяки своїм міжнародним маневрам вони ізолювали Україну водночас від Москви, Вашингтона і Брюсселя. Це вони просто, як казало радянське інформбюро 1941-го, а німецьке 1944-го, "вирівнюють лінію фронту".

А ще мені подобається їхній стиль, на жаль, не всіх, але виразної більшості: коротка стрижка, квадратна "морда лица" і великий трудовий мозоль у вигляді живота. Порівняно з "регіоналами", опозиціонери, а особливо Кличко й Тимошенко, – це взагалі уроди! Так, як виглядають "регіонали" і як вони вдягаються, є новою європейською модою. Тільки Європа цього ще не знає. Але нічого: скоро дізнається. На неї теж прийде черга, хай тільки "регіонали" з Україною справляться!

Як історик з усією відповідальністю хочу заявити, що з моменту прийняття християнства 988 року й аж дотепер Україна не мала кращої влади за "регіоналів". Гірших правителів було багато, але кращого – жодного.

Щобільше: знаючи історію подібних режимів, можу запевнити, що правитимуть вони Україною ще як мінімум тисячу років. Бо кожен авторитарний режим дуже живучий, і по досягненню певного віку – перших 10–20 років влади – він може існувати практично вічно. Особливо коли лідер цього режиму підминає всю владу й багатство під свою родину. За таких умов і поїзди їздять швидше, і стипендії зростають на 2 гривні, і ціни на все – а не тільки на капусту – падають і, відповідно, добробут підноситься все вище і вище.

Одним словом, суцільний "сталий розвиток" a? la Ukrainienne Yanukovych-style!

Й от поставте себе на моє місце: хотів я про це все написати пуб­лічно після прийняття закону про наклеп – а "регіонали" у мене цю можливість забрали.

І як мені після того за них голосувати?!

Сейчас вы читаете новость «Мої злісні наклепи». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

56

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть