Ексклюзивы
вторник, 18 октября 2011 17:06
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Цербер Тамара

Деканова секретарка Тамара — одне з найяскравіших вражень студентських років. Не через люмінесцентного кольору спідницю і кофтинки зі стразами. Тамара була основною перепоною поміж нами і деканом. Позаочі її називали Цербером навіть викладачі.

Тамара з усіма поводилася однаково. Стукаєш у двері приймальні — заходиш — вітаєшся. Тамара ще 5 хвилин виклацує по клавіатурі, наче у приміщенні лише вона і комп'ютер. Коли наважуєшся подати голос удруге, роздратовано прицмокує язиком, театрально підводить очі до неба і презирливо кривиться:

— Ожидайтє!

Якось під дверима на декана з годину чекав його батько, який нагодився із села до сина в місто. Звісно, без попередження.

— У вас назначено? Ні? То ожидайтє.

Може, дідусь чекав би довше, аніж годину, якби деканові не захотілося до туалету. Із деканом Тамара була просто квітковий мед. "Чай? Кава? Капучино?" — заглядала в очі. Вправно міняла чашки, носила цукерки й з обов'язками начебто справлялася.

У вас назначено? Ні? То ожидайтє

Якось у відділку ми з колегами писали "на цифру" місцевих правоохоронців. Це було одне з моїх перших завдань на радіо. У коридорі я раптом зустріла заплакану й пошарпану Тамару — у рейтузах, без стразів.

Тамара кинулася до мене, як до рідної. Миттю пригадала не лише курс і групу, а й моє ім'я. Заходилася скаржитися на чоловіка, який знову її побив.

— Якщо треба щось — не соромся, звертайся, — наостанок дружньо підморгнула підбитим оком.

За кілька днів мені якраз було треба. Я тихенько постукала у двері приймальні, привіталася й усміхнулася з порога. Тамара підняла на мене очі, зміряла поглядом, прицмокнула язиком і презирливо скривилася:

— Ожидайтє!

Сейчас вы читаете новость «Цербер Тамара». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

31

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть