Ексклюзивы
пятница, 11 февраля 2011 13:54
Романа Федосєєва
Романа Федосєєва
Романа Федосєєва

Американці захопилися корекцією зовнішності

"Пропонуємо уколи ботоксу!" — читаю оголошення над головою секретарки. Нічого дивного, якби пропозиція розгладити зморшки на обличчі не висіла в офісі стоматолога в Брукліні.

— Дантист робить уколи ботоксу? — уточнюю. Секретарка ствердно киває: — Звичайно. Швидко і зручно. В нього дуже легка рука.

Мені здалося, що вона хотіла поворухнути бровами, але не вийшло.

Ботокс у Нью-Йорку колють буквально на кожному кроці. Дерматологи, дантисти, "пластичні" спеціалісти. Швидко й порівняно недорого — 200–300 доларів за укол. Три ін'єкції, якщо хочеш старіти елегантно й мати вигляд, як акторки Джулія Робертс чи Джуліана Мур. Приятелька Настя "на ботоксі" останні два роки, бо у свої 35 дивиться на себе з відразою і каже, що розвалюється на шматки. Я придивляюся до її обличчя й не бачу великої різниці між "перед" і "після". Але помічаю неприродно скам'янілий вираз фітнес-інструктора у своїй тренажерній залі. Він рекламує здоровий образ життя і відповідно — вічну молодість. Очевидно, за допомогою ботоксу.

Перегорнеш будь-який американський журнал для "легкого читання" — кожна третя сторінка верещить "Ботокс? Джувідерм? Рестілайн?" Американські реаліті-шоу пропонують різноманітні трасформаціїї зовнішності, і ботокс там посідає перше місце за популярністю. Нью-Йорк іще можна вважати поміркованим щодо пластичної хірургії. Але на центральному бульварі в Лос-Анджелесі зауважила: майже кожна жінка — білявка невизначеного віку, візуально — без зморщок, із рівною засмагою, досконалими зубами і чудовими задерикуватими грудьми. Це спостереження мій знайомий прокоментував так: "Якщо ти недостатньо привабливий — ти не можеш вижити в Лос-Анджелесі".

Хоч більшість косметичних процедур припадає на жінок середнього віку, торік чверть мільйона американських підлітків удавалися до пластичної хірургії. Попит на ін'єкції ботоксу серед тінейджерів збільшився на 100 відсотків за останні 15 років. Цікаво, як реагують батьки, коли підлітки звертаються до них із проханням "підправити" чи "оновити"  зовнішність?

Ми швидко вдаємося до суджень щодо косметичних процедур, що роблять знаменитості та публічні фігури. Якби дружина президента Мішель Обама повідомила, що вдається до ботоксу — ця новина облетіла б перші шпальти всіх американських таблоїдів. Ми критикуємо тих, хто вдавався до хірургічного втручання, щоб мати гарний вигляд. Кажемо, що вважаємо їх слабкими, поверхневими і фальшивими. Аплодуємо тим, хто залишився "натуральним" під пресом боротьби за вічну молодість. А потім реагуємо: "Боже, яка ж вона стара!"

Так уже є, що ми живемо довше. Від людей літного віку не раз можна почути: "Почуваюся краще, ніж будь-коли, але не подобається моє зображення в дзеркалі" або "Я щасливий, але маю втомлений, змарнілий вигляд, а це не відповідає моїй особистості". То чому не скористатися медичними і косметичними перевагами, відшукуючи баланс між внутрішнім світом і зовнішнім виглядом? Старіння ніколи не було прогулянкою в парку, але менше критики, сорому і розчарувань полегшили б життя кожному.

 

Сейчас вы читаете новость «Американці захопилися корекцією зовнішності». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть