Ексклюзивы
четверг, 14 марта 2013 14:00
Андрій Бондар
Андрій Бондар
Андрій Бондар

Політ нормальний

Не кожен погодиться добровільно на лікування п'явками або уринотерапію. Навіть на смертному ложі людей іноді важко в чомусь такому переконати. Утім, існують такі, хто заздалегідь підкладає солому під місце можливого падіння.

У мене був випадковий знайомий Петро, який ні на що не страждав, був здоровий як бик, але з профілактичною метою пив щодня овочеві соки. Це була його перепустка у вічність, яку він у свої 48 років супроводжував бадьорими словами:

— Ти поглянь на мої щоки. Як у младєнца! — щоки і справді пашіли рожевим немовлячим здоров'ям. — Я до ста літ проживу і після смерті не розкладатимуся.

Зблідлий і анемічний, я дивився на нього зі своєї кволої тридцятки з неприхованою заздрістю і почав брати приклад. Купив сокодавку, затарився коренеплодами й заходився оздоровлюватися.

Я до ста літ проживу і після смерті не розкладатимуся

Спочатку йшло непогано. Я акуратно день у день робив собі гидотні коктейлі, в яких сира картопля змагалася з буряком, селерою і морквою. Щогодини бігав до дзеркала, видивляючись неминуче покращення кольору щік. Два тижні терапії — жодних змін. Дзвоню до Петра. Він каже:

— Ну, як, політ нормальний?

— Петре, зовсім нічого не змінюється.

— Додай капусти, вилучи селеру, — радить.

Минали тижні. Почалися проблеми із жовчним. Потім запекло у шлунку. Петро акуратно уточнював: додати оливкової олії, вилучити буряк, зменшити капусту.

І ось настав день Х. Після вечері знову звично загарчала сокодавка, я змішав соки у звичний коктейль і зателефонував до Петра. Той не відповів. Минуло три дні — знову без результату. "Абонент не може відповісти на ваш дзвінок". Забув я про Петра, закинув соки.

Десь за місяць через знайомого довідуюся, що Петра вже немає:

— Машина збила, "швидка" приїхала надто пізно.

Я підійшов до своєї сокодавки, погладив її гладеньку поверхню, вичавив останню склянку коктейлю, випив і промовив до неї, як до живого Петра:

— Прощавай, дядьку. Політ нормальний?

Сейчас вы читаете новость «Політ нормальний». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть