Ексклюзиви
пʼятниця, 17 червня 2011 16:07

Спецтема: Війна у Лівії

Лівійські повстанці вчаться вбивати за грою в Call of Duty

Лівійські повстанці вчаться вбивати за грою в Call of Duty

Лівійські повстанці, які відчувають брак сучасного військового обладнання, пристосували під свої цілі цивільні комп'ютерні пристрої і програмне забезпечення.

Так, за словами повстанців, вони використовують комп'ютерну гру Call of Duty для навчання новобранців базовим навичкам ведення бою в міських умовах. За їхніми словами, для цієї мети гра - шутер від першої особи - цілком підходить.

Іншу, більш важливу комп'ютерну програму, яку вони використовують для орієнтації на місцевості та виявлення позицій противника, є Google Earth - високоточна супутникова карта поверхні Землі. Використовуючи цю програму і таблицю дальності дії мінометів, повстанці навчилися обчислювати координати артилерійських позицій супротивника і наносити удари.

Для більш точного наведення на ціль повстанці висилають вперед розвідників, оснащених біноклями і портативними комп'ютерами. Керує системою навідників колишній професор біології університету Місурата Мумаммад Граісі. За його словами, метод уже довів свою ефективність.

Крім того, повстанці використовують програму "Компас" для iPhone щоб обчислювати кут між своїми позиціями і супротивником. Додаток, з'ясували вони, працює досить точно для того, щоб використовуватися в бойових діях.

Єдиним недоліком, на який скаржаться повстанці, є та обставина, що деякі знімки Лівії в Google Earth були зроблені ще в 2004 році і частково втратили актуальність.

Зараз ви читаєте новину «Лівійські повстанці вчаться вбивати за грою в Call of Duty». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути