Ексклюзиви
понеділок, 14 лютого 2011 09:23

Негода в Києві призвела до 320 аварій

Негода в Києві призвела до 320 аварій

У Києві на вихідних через погіршення погоди різко збільшилася кількість ДТП. Тільки в суботу на столичних дорогах зафіксували 320 аварій. Про це заявив начальник Головного управління з надзвичайних ситуацій КМДА Віталій Пшеничний.

Різке падіння температури повітря від 0 до -7 призвело до моментального обмерзання всіх доріг міста, а як результат - до рекордної кількості аварій за день. Вітер до 20 м/с викорчовував і ламав замерзлі дерева, зривав із землі намети - торгові точки з овочами та фруктами. В інтернет-блогах ситуацію в місті порівнювали з сюжетом фільму про кінець світу "Післязавтра", пише Сегодня.

"Це жах. Ми нарахували за один день 320 аварій! Це рекорд, якщо вважати, що зазвичай взимку стається близько 100 на день. Машини, що їхали навіть 20 км на годину, заносило, або ж в них врізалися сусідні. У більшості зіткнень страждало відразу декілька автомобілів, а іноді і 5-6", - розповів Пшеничний.

У результаті суботніх ДТП постраждали п'ятеро людей. Вони відбулися незначними травмами і легкими ударами.

Наробив бід і сильний поривчастий вітер.

"Повалено було дуже багато дерев, так відразу і не порахуєш. Але страшно було. Коли впало велике дерево на території дитячого садочку у Святошинському районі. Добре, що дітей у дитсадку не було і ніхто не постраждав. А ось в Пущі-Водиці мешканці будинку не могли вийти на вулицю декілька годин через повалене дерево - воно підперло вхідні двері", - відзначив Пшеничний.

За його словами, негода стала причиною і одного смертельного випадку в місті. У парку "Хрещатий Яр" з гірки спускався 26-річний хлопець, посковзнувся, невдало впав і вбився.

Нагадаємо, протягом 12 лютого в Україні внаслідок несприятливих погодних умов було знеструмлено 941 населений пункт. Станом на 7 ранку 13 лютого внаслідок хуртовин та ожеледиці, через налипання мокрого снігу та сильні пориви вітру знеструмленими залишалися всі 941 об'єкти в 21 області країни.

Найбільше постраждали Миколаївська (133 населені пункти), Одеська (103) та Полтавська області (71).

Зараз ви читаєте новину «Негода в Києві призвела до 320 аварій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути