пʼятниця, 11 лютого 2011 09:00

Ліна Костенко скасувала виступ у Львові

9 лютого стало відомо, що письменниця Ліна Костенко, 80 років, вирішила перервати творчий тур Україною. Її зустрічі з читачами Кривого Рогу та Острога переносять на невизначений термін. А виступ у Львові скасовують.

— Таке рішення Ліна Василівна прийняла через провокативні інсинуації деяких львівських письменників, журналістів та діячів театру, — коментує в інтернеті організатор туру, видавець Іван Малкович, 49 років.

У Національному академічному українському драмтеатрі ім. Заньковецької, де мала відбутися зустріч, не знають причин її скасування.

— Нас поставили перед фактом, — каже у середу зранку редактор літературної частини Леся Кичура, 28 років. — Нам дуже прикро, що цей вечір не відбудеться. Але людям не варто панікувати через придбані квитки. Їх можна буде використати на прем'єру вистави головного режисера театру, Федора Стригуна — "Невольник" за п'єсою Марка Кропивницького. Вона відбудеться 5 березня. Також квитки можна здати до 19 лютого за місцем придбання.

Кажуть, Ліна Костенко скасувала зустріч у Львові, бо місцева інтелігенція висловила невдоволення щодо продажу перепусток на її творчий вечір. У всіх містах вхід був за запрошеннями, а у Львові за квитки правили 30–100 грн. За три дні розкупили всі. Інша версія — письменницю неприємно вразили різка критика її твору "Записки українського самашедшого" з боку львівських  письменників та журналістів. Під час обговорення твору в літературному клубі "Кабінет" поет Юрій Кучерявий заявив, що у ньому присутні ксенофобія, гомофобія і сексизм.

— Не ятріть нам цим душу, — відповідає поетеса Ірина Стасів-Калинець, 70 років, на прохання прокоментувати ситуацію. — Ми навіть не отримали квитків на її вечір.

Зараз ви читаєте новину «Ліна Костенко скасувала виступ у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути