Ексклюзиви
середа, 09 лютого 2011 14:00

На Рівненщині міліція просить списки націоналістів

На Рівненщині міліція просить списки націоналістів

До депутатів Рівненської обласної та Дубенської міської рад надійшов лист за підписом начальника Дубенського МВ УМВС України в Рівненській області із вимогою надати конфіденційну інформацію про членів організації ВО "Свобода", їхні адреси та сповістити про їхні зв'язки із Черкащиною.

Як повідомили у прес-службі ВО "Свобода", там припустили, що це переслідування пов'язане із "надуманою справою щодо вигаданого замінування будинку на Черкащині".

"Саме під цим приводом розпочалися масові репресії "свободівців" на Черкащині", - вважають в організації.

"У зв'язку з службовою необхідністю, на підставі ст.10 Закону України "Про міліцію" просимо Вас надати на нашу адресу список членів Вашої організації, їх адреси проживання, номера мобільних телефонів, їх зв'язки на території Черкаської області", - йдеться у листі начальника Дубенського МВ УМВС України в Рівненській області.

Коментуючи ситуацію, голова Дубенської міської організації ВО "Свобода", депутат Дубенської міської ради Богдан Галета відзначив, що вимога міліції надати списки "свободівців" має дві складові – спробу протизаконного здобуття інформації та політичний мотив для кримінального переслідування.

У "Свободі" заявили, що на Черкащині розпочалися масові репресії проти членів організації, які "міліція мотивує справою щодо вигаданого замінування будинку". Зокрема, під таким приводом міліція здійснила допит та обшук у голови Черкаської районної організації ВО "Свобода" Сергія Демиденка та низки членів організації.

Нагадаємо, звечора у вівторок представники міліції і СБУ провели обшуки в кількох квартирах активістів правих партій у Черкасах. Правоохоронці вилучали плакати, газети, жорсткі диски комп'ютерів та ноутбуків, брали відбитки пальців. За їхніми словами, вони розшукують винних у підриві пам'ятника Сталіну в Запоріжжі.

Раніше за звинуваченням у підриві пам'ятника Сталіну правоохоронцями було затримано низку активістів організації "Тризуб" та ВО "Свобода". Стосовно значної частини з них було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині міліція просить списки націоналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути