Ексклюзиви
середа, 26 січня 2011 15:45

"Свобода" вимагає звільнити даїшника за "тєлячу мову" (ВІДЕО)

"Свобода" вимагає звільнити даїшника за "тєлячу мову" (ВІДЕО)

Одеська обласна організація ВО "Свобода" звернулась в прокуратуру Одеської області з вимогою порушити кримінальні справу та притягнути до відповідальності за прояв національної нетерпимості інспектора ДАІ Одеси, старшого сержанта Швеця.

"Інспектор ДАІ відверто продемонстрував зневагу до державної української мови і людей, які вважають її рідною", - йдеться у повідомленні політсили.

Також "Свобода" вимагає від начальника ГУМВС України в Одеській області публічно вибачитись перед українцями за дії співробітника та провести співбесіди з працівниками ДАІ і протестувати їх на знання української мови та історії.

Голова Одеської обласної організації ВО "Свобода" Павло Кириленко вважає, що подібні дії заохочуються нинішньою владою. На його думку, "такі інциденти не припиняться доки на керівних державних посадах знаходяться відверті українофоби зразка Табачніка, Колєснічєнка, Солдатенка".

"Випадок в Одесі в чергове засвідчив, що в Україні є лише один прояв ксенофобії – українофобія. В нормальній європейській державі подібні явища недопустимі і мають жорстко каратися", - зазначив він.

Ще однією вимогою "Свободи" є негайне звільнення сержанта Швеця з позбавленням права подальшого працевлаштування в правоохоронних органах.

Як повідомлялося раніше, у викладеному відео даїшник з Одеси Швець, на питання водія, поставлене українською мовою, відповів, що не розуміє "тєлячої мови".

У другій частині викладеного відео на допомогу своїм колегам приходить прапорщик Прушинский Анатолий Борисович (номер значка 0351). Він кілька разів матюкається, а Швець, за словами хлопців у машині, показує їм середній палець так, щоб це не потрапило на камеру.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" вимагає звільнити даїшника за "тєлячу мову" (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

69

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути