Ексклюзиви
субота, 15 січня 2011 14:32

Президент втік з Тунісу: у країні безчинствують мародери (ФОТО)
19

Іноземні туристи масово залишають туніські курорти.

Через державний переворот у Тунісі туроператори намагаються вивезти з курортів країни іноземних туристів.

Українських туристів у Тунісі виявилося досить небагато - всього троє осіб. Як повідомили в посольстві України в Тунісі, зараз не сезон, море холодне, і в основному українці приїжджають відпочивати сюди влітку.

Дипломати встановили місцеперебування трьох українців - вони відпочивали в Хамаметі. Потреби переривати їхні путівки не було - у двох вона закінчується сьогодні, а у третьої туристки час перебування у Тунісі завершився ще напередодні, але вона не змогла вилетіти вчасно через закриття аеропортів.

Зараз повітряний простір Тунісу знову відкрито. Влада, щоправда, попереджає, що деякий час рейси будуть затримуватися через перевантаження аеропортів - вилетіти з Тунісу бажають тисячі туристів.

Так, найбільший у Німеччині туроператор Thomas Cook евакуює звідти майже 4 тис. німецьких, британських та ірландських туристів і скасовує путівки до Тунісу як мінімум у найближчі кілька днів.

Влада Росії сподівалась вивезти з Тунісу російських туристів, як тільки буде відкрито повітряний простір. Зараз там за путівками відпочивають близько 200 росіян. Крім того, в Тунісі постійно живуть близько 500 росіян, але скарг до посольства від них не надходило.

Напружена обстановка зберігається сьогодні в столиці Тунісу. Усю минулу ніч у місті було чути стрілянину, у небі баражували гелікоптери, на вулицях орудували банди мародерів, які грабували і підпалювали будинки і магазини.

До ранку в столиці встановився відносний спокій, до центральних кварталів були підтягнуті додаткові підрозділи сил безпеки і армії, які перекрили центральні квартали, де напередодні пройшли багатотисячні мітинги, котрі вилилися в масові безлади. У район головного столичного проспекту імені Хабіба Бургіби, що став в п'ятницю місцем найбільш запеклих сутичок, стягнуті декілька сотень військовослужбовців та техніка - танки і джипи. У центрі, за рідкісним винятком, повністю заборонено рух громадського транспорту.

Повалений в п'ятницю президент Тунісу Зін Абідін Бен Алі разом з родиною втік у Саудівську Аравію.

Спочатку він хотів шукати притулку у Франції, проте Ніколя Саркозі особисто розпорядився не впускати президента Тунісу на територію країни.

Обов'язки глави держави перейшли до спікера парламенту Тунісу.

Масові безлади у Тунісі забрали вже близько 70 життів.

Tochka.net, NEWSru.com

Фото: Reuters

Зараз ви читаєте новину «Президент втік з Тунісу: у країні безчинствують мародери (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути