субота, 04 грудня 2010 15:01

У квартиру батьків організатора Майдану ломилася міліція

У квартиру батьків організатора Майдану ломилася міліція

Як повідомив Gazeta.ua координатор всеукраїнських акцій протесту підприємців на Майдані Олександр Данилюк сьогодні на квартиру його батьків у Києві намагалися проникнути працівники міліції.

"Я прописаний у батьків, хоча живу за іншою адресою, - розповідає Данилюк. - Вранці зателефонував батькам і сказав, що приїду до них, бо ми вже не бачилися кілька тижнів. Але я затримався. На той час, коли мав бути у них, з'явилися два мордовороти — міцні хлопці спортивної тілобудови, які наполегливо вимагали, щоб їх пустили у квартиру. Нічого не пояснювали. Один із них показав у вічко службове посвідчення. Прізвище батьки не запам'ятали. Двері не відкрили".

За словами Данилюка, міліціонери пробули перед дверима з півгодини, потім дзвонили у двері сусідам по сходовому майданчику і щось у них розпитували.

Олександр Данилюк пов'язує цей візит правоохоронців із його участю у страйку. Вважає, що влада може вдатися до репресій проти організаторів Майдану.

"У мене жодних сумнівів у цьому нема, - каже він. - Учора порушили карну справу проти одного з членів оргкомітету київського підприємця Вадима Мамедова. - Але ми переховуватися не будемо. І наполегливо радимо владі не переслідувати нас, бо це може для неї погано закінчитися. Я повідомив про сьогоднішню подію своїм товаришам - членам оргкомітету".

У Києві на Майдані Незалежності з 22 листопада по 3 грудня проходили протести представників малого і середнього бізнесу проти Податкового кодексу. 3 грудня міліція демонтувала наметове містечко і розігнала мітингувальників. Вони стверджують, що їх били.

Зараз ви читаєте новину «У квартиру батьків організатора Майдану ломилася міліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

181

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути