четвер, 02 грудня 2010 08:32

"Металіст" достроково вийшов у плей-офф Ліги Європи

"Металіст" достроково вийшов у плей-офф Ліги Європи

Харківський "Металіст" з рахунком 2:1 переміг угорський "Дебрецен" у матчі п'ятого туру групового раунду Ліги Європи. Таким чином, команда Мирона Маркевича набрала 10 очок і достроково забезпечила собі вихід в 1 / 8 фіналу турніру.

У першому таймі йшла абсолютно рівна гра, незважаючи на те, що "Металіст" грав з аутсайдером групи. Командам довелося грати на сильному морозі і замерзлому полі, яке абсолютно нівелювало майстерність технічніших гравців харківської команди. Атаки "Металіста" у підсумку зводилися до навісів у штрафний майданчик суперника, з якими справлялися угорські захисники. "Дебрецен" мав три моменти в контратаках, але успіху також не домігся і перший тайм завершився нульовою нічиєю.

А на самому початку другого тайму "Металіст" пропустив. Вільягра послизнувся біля свого штрафного майданчика, після чого не встиг накрити Цвітковіча, який переправив м'яч у ворота. Але не минуло й трьох хвилин як харків'яни зрівняли рахунок. Після подачі кутового Денис Олійник з лівого флангу пробив у дальній кут, м'яч потрапив у штангу, а потім від ноги гравця "Дебрецена" Боді все ж вкотився у ворота.

Через десять хвилин Вільягра ледь не привіз собі другий гол. Вибиваючи м'яч, аргентинець потрапив у Мбенгоно і дозволив тому організувати вихід два в одного, але на щастя харків'ян, Яннік віддав неточний пас. У заключні десять хвилин гри "Металіст" влаштував справжній штурм воріт суперника, і зумів таки вирвати перемогу на 88-й хвилині. Олійник на фланзі обійшов суперника і з гострого кута замість прострілу несподівано для голкіпера пробив у ближній кут - 2:1.

У паралельному матчі нашої групи генуезька "Сампдорія" з рахунком 1:2 програла голландському ПСВ. У результаті ПСВ набрав вже 13 очок і також за тур до закінчення групового раунду вийшов у плей-офф. Останній матч у групі "Металіст" зіграє 16 грудня на виїзді проти ПСВ.

Група I

Сампдорія Італія - ПСВ Нідерланди - 1:2 (1:0, 0:2)

Голи: 1:0 - Пацціні (45), 1:1 - Тойвонен (51), 1:2 - Тойвонен (90).

Вилучення: Марілунго, 89 (Сампдорія).

Металіст Україна - Дебрецен Угорщина - 2:1 (0:0, 2:1)

Голи: 0:1 - Цвітковіч (48), 1:1 - Боді (52, автогол), 2:1 - Олійник (88).

Турнірне становище: - ПСВ — 13, Металіст - 10, Сампдорія — 5, Дебрецен — 0

За матеріалами Liga.net, Sports.ru

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" достроково вийшов у плей-офф Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути