вівторок, 30 листопада 2010 15:05

В Азербайджані заявляють, що Алієва не шатнажували українським Голодомором

В Азербайджані заявляють, що Алієва не шатнажували українським Голодомором

Висловлювання, приписувані "Wikileaks" президенту Азербайджану Ільхаму Алієву, не відповідають дійсності.

Про це повідомляє прес-служба Алієва.

"Ці матеріали є відкритою провокацією, що має на меті зіпсувати відносини Азербайджану з сусідніми державами, створити недовіру між главами держав", - підкреслено в повідомленні.

Прес-служба відзначає, що в лексиконі глави Азербайджану відсутні жаргонні вирази і різкі емоційні оцінки, приписувані йому "Wikileaks".

"Азербайджанська Республіка ніколи не втручалася в питання внутрішньої політики сусідніх держав і завжди проводила прозору політику, що служить збереженню і розвитку добросусідських відносин з державами регіону", - йдеться в повідомленні.

"Президент Азербайджану на будь-яких зустрічах і виступах відкрито висловлював свої думки, які виходять з національних інтересів. Зовнішня політика країни завжди була незалежною, постійною, логічної та щирою", - заявила прес-служба.

Як відомо, раніше сайт "WikiLeaks" оприлюднив матеріали з секретного архіву держдепартаменту США. У цих матеріалах містилися приписувані президентові Азербайджану висловлювання щодо керівництва сусідніх країн, зокрема Туреччини, Росії та Ірану.

Зокрема, в документах, оприлюднених Wikileaks, йдеться, що "Росія шантажувала президента Азербайджану Ільхама Алієва і намагалася змусити його не визнавати Голодомор геноцидом українського народу".

Згідно з документами, цю історію розповів сам Алієв британському принцу Ендрю.

"Алієв отримав документ від президента Медведєва, в якому зазначено, що якщо Азербайджан визнає більшовицький штучний голодомор в Україні "геноцидом" в ООН, "то ви повинні забути про Нагірний Карабах взагалі", - йдеться у документі.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «В Азербайджані заявляють, що Алієва не шатнажували українським Голодомором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути