середа, 24 листопада 2010 13:38

У пакетах з-під чіпсів знайшли отруту

У пакетах з-під чіпсів знайшли отруту

Пристрасть до фастфуду може завдати істотної шкоди здоров'ю. Проте, як з'ясували канадські учені, в "швидкій їжі" шкідлива не тільки сама їжа, але навіть її упаковка.

Фахівці з Університету Торонто з'ясували, що для виготовлення паперової упаковки продуктів швидкого приготування використовуються хімічні речовини, перфторовані, що містять карбонові кислоти, або PFCAs. Вони потрапляють в організм і забруднюють кров.

До своїх висновків учені прийшли, поставивши експеримент на щурах. Гризуни протягом трьох тижнів піддавалися дії PFCAs, що вводилася разом з їжею або у вигляді ін'єкцій. Фахівці контролювали показники і метаболіти речовин у тварин в крові і встановили їх шкідливу дію на організм гризунів.

Як повідомляє АМИ-ТАСС, уряди Канади, Сполучених Штатів і деяких європейських країн вже проявляють заклопотаність вмістом вищезгаданих речовин в упаковках продуктів.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що чіпси та газовані напої хочуть вилучити зі шкільних їдалень. Щоб запобігти захворюванням органів травлення, Міністерство охорони здоров'я спільно з Міністерством освіти і науки заборонили замовляти, приймати і використовувати для школярів продукти, що містять синтетичні фарбники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти.

Зараз ви читаєте новину «У пакетах з-під чіпсів знайшли отруту ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути