пʼятниця, 04 червня 2010 01:40

У продажі з"явиться вакцина від раку

Американські лікарі успішно завершили тести вакцини проти раку грудей на лабораторних мишах. У гризунів, які отримували дозу препарату протягом двох місяців, виробився імунітет проти ракових пухлин.

— Їхній організм реагував на пухлину, як на чужорідне тіло та боровся з нею. У 70 відсотках мишей рак не виникав, а вже існуючі пухлини зменшувалися на половину за кілька днів, — каже керівник досліджень Вінсент Туохи з університету міста Клівленд. — Вакцину тестуватимемо ще два-три роки. Після цього вона надійде у продаж в аптеки.

Новою вакциною планують щепити жінок у віці старше 40 років, коли годування грудьми стає малоймовірним, а ризик розвитку раку підвищується.

— Віруси — це чужі для організму клітини, а рак — рідні. Імунітет сприймає їх як норму, тому з ними не бореться, — говорить київський мамолог Ігор Стрельцов, 43 роки. — Вакцина містить білок, який осідає на хворих клітинах. Після цього імунітет починає на них реагувати, як на чужі. У світі вже є кілька вакцин від раку, але їх застосовують з опроміненням і хіміотерапією, коли пухлина виросла і пустила метастази. Для профілактики їх не використовують.

Найефективнішою вакциною проти раку грудей Ігор Стрельцов вважає ресан білоруського виробництва. Ліки запатентували 12 років тому.

— Ресан містить каталізатор для виробництва антигенів клітин раку. Тобто стимулює в організмі синтез лейкоцитів, що знищують ракові клітини. ЇЇ використовують проти пухлини грудей, щитовидної залози та простатиту. Ресан приймають після видалення пухлини. Тоді він убиває метастази на 90 відсотків. Курс вакцини становить два тижні, через шість місяців його треба повторити. Тоді сформується стійкий імунітет. 200 міліграмів вакцини коштують 300 гривень. За один курс вколюють 1000 міліграмів.

Зараз ви читаєте новину «У продажі з"явиться вакцина від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути