вівторок, 27 квітня 2010 08:55

Київський суд посадив торговця піратськими дисками на 3,5 роки

Київський суд посадив торговця піратськими дисками на 3,5 роки

Оболонський районний суд Києва в березні 2010 року засудив торговця контрафактними дисками з київського ринку "Петрівка" до 3,5 років тюремного ув"язнення.

Про це повідомила Асоціація виробників програмного забезпечення Business Software Alliance (BSA), передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з прес-релізом асоціації, це перший в Україні випадок винесення у справі про "піратство" вироку з реальним терміном ув"язнення.

Згідно з копією вироку суду, в березні 2009 року працівники правоохоронних органів під час перевірки ринку виявили в торговій точці, де працював засуджений - 23-річний Юрій Соболевський, 63 контрафактних диски з програмним забезпеченням, зокрема з програмами виробництва Adobe System вартістю 79,9 тис. грн.

У копії вироку наголошується, що Adobe System також подала цивільний позов проти Ю.Соболевського, проте він був залишений без розгляду через нез"явлення представників позивача.

"Ця перевірка стала першою з серії подібних правових дій, які регулярно проводитимуться не тільки в Київській, але й в інших областях України. BSA готова використовувати будь-які передбачені законом інструменти, щоб особи, що порушують авторські права компаній-членів BSA, понесли кримінальну відповідальність або інше покарання, передбачене законом. Ми впевнені, що результатом таких заходів буде поступова зміна ситуації у сфері інтелектуальної власності в Україні і позбавлення України від образу одного зі світових центрів комп"ютерного піратства", - наведені в прес-релізі асоціації слова її юридичного представника в Україні Владислава Шаповала.

Business Software Alliance є некомерційною міжнародною організацією, що називає своєю метою безпечне і легальне використання програмного забезпечення. Учасниками BSA є такі компанії, як Adobe, Apple, Autodesk, Avid, Bentley Systems, CNC, Corel, Microsoft, Monotype, Quark, Mindjet, Siemens PLM Software, SolidWorks, Symantec, The MathWorks, Altium, Centennial Software, Enteo Software, Famatech, O&O Software, Staff&Line і Tekla.

Свою діяльність в Україні Business Software Alliance розпочала в квітні 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «Київський суд посадив торговця піратськими дисками на 3,5 роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути