Ексклюзиви
пʼятниця, 29 січня 2010 09:55

Янукович реставрує дачу "українського письменника і поета Чехова"

Янукович реставрує дачу "українського письменника і поета Чехова"
Кандидат на посаду Президента України, лідер Партії регіонів Віктор Янукович обіцяє у разі перемоги на виборах глави держави підписати указ про реставрацію будинку-музею російського письменника Антона Чехова - "Білої дачі" в Ялті.

Янукович вчора заявив в ефірі держтелерадікомпанії "Крим", що пам`ятає про ювілей Чехова, назвавши його спочатку "українським, російським письменником", а потім - поетом.

"Я знаю і пам`ятаю про те, що в ці дні святкується 150-річчя творчості Чехова - українського, російського письменника, ну, а взагалі-то правильніше буде сказати: діяча світової культури. Ялтинці мають знати, запишіть: у 2010 році в обов`язковому порядку буде указ Президента про реставрацію і відновлення будинку-музею Чехова. Я його підпишу, цей указ, і ми з вами матимемо будинок-музей, за який нам не соромно буде, щоб і жителі України, й інших країн, приїздивши до Ялти, приїздивши до Криму, могли побачити визначні пам`ятки і біографії, і історії цього прекрасного поета, великого поета Антона Павловича Чехова", - сказав Янукович, передає УНІАН.

29 січня відзначається 150-річчя з дня народження Чехова.

Ще раніше Янукович радянського поета Павла Беспощадного назвав Павлом Безсмертним, поетесу Ганну Ахматову Ахметовою — це прізвище одного із лідерів Партії регіонів. А українського поета Гулака-Артемовського назвав Артемівським, за аналогією із шампанським.
Зараз ви читаєте новину «Янукович реставрує дачу "українського письменника і поета Чехова"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути