Ексклюзиви
вівторок, 29 вересня 2009 09:34

Герб Януковича - кентавр з логотипом "Мерседеса"

Герб Януковича - кентавр з логотипом "Мерседеса"

Приватні герби стають все більш популярними серед українських політиків і зірок естради.

Персональні геральдичні символи є у колишніх президентів Леоніда Кравчука і Леоніда Кучми, лідера "регіоналів" Віктора Януковича, спікера Володимира Литвина і співака Михайла Поплавського.

Жоден з них герб не замовляв - це подарунок. Кому на ювілей, а кому просто з нагоди свята. Але не завжди цей подарунок - такий, яким можна гордитися. Так, один зі зразків непрофесійної геральдики це герб Віктора Януковича.

У людей, які знають цю справу, він викликає, в кращому разі, здивування: "Зверху кентавр, який стискає в руках герб компанії "Мерседес". Дві пальмових гілки і чорний кілок".

Недоречні герби попадаються не так вже й рідко. Це коли замовник йде не до геральдиста, а до дизайнера або художника. Щоправда, професіоналів в Україні - одиниці.

Ескіз особистого герба, зробленого з дотриманням всіх норм, коштує приблизно 3 тисячі гривень. На реєстрацію знадобиться від 100 до 500 гривень. А виготовлення - на золоті або на дереві - вже кожен замовляє на свій смак і розмір гаманця.

Втім, говорять фахівці, спільне у сучасних гербів одне - це просто красива іграшка. Нащадкам не заповідаєш, і в благородному товвристві не похвалишся. На їх думку, це просто витвір образотворчого мистецтва. Зате деякі геральдисти все ж таки додають: кожен родовий герб колись був просто фамільним, повідомляє Цензор.

Зараз ви читаєте новину «Герб Януковича - кентавр з логотипом "Мерседеса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути