четвер, 27 серпня 2009 16:16

Згадуючи про Осетію, Янукович переплутав Чорногорію з Косово

Згадуючи про Осетію, Янукович переплутав Чорногорію з Косово
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович заявляє про нагальність відпрацювання і запровадження нових правил та підходів у міжнародних відносинах з метою якнайшвидшого та ефективного вирішення наявних конфліктних ситуацій.

На цьому Янукович наголосив сьогодні на прес-конференції у Києві.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи робитиме він кроки до визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії, якщо стане Президентом України, Янукович зауважив, що ще минулого року висловив свою позицію щодо цього питання (тоді Янукович виступив на підтримку позиції Росії та заявив, що це ж повинна зробити й Україна).

"Це наша реакція була на рішення по Чорногорії…", - сказав Янукович, але одразу ж після підказки прес-секретаря виправив свої слова, уточнивши, що, звичайно, йдеться не про Чорногорію, а про Косово. "Я вибачаюсь", - сказав у зв"язку з цим лідер Партії регіонів.

Янукович також пояснив, що його політична сила минулого року виступила з такою позицією щодо Південної Осетії та Абхазії із застереженням, що політики подвійних стандартів не повинно бути у міжнародних відносинах і що підходи до територій із "замороженими конфліктами" мають бути однаковими для всіх.

"Якщо робити виключення, тоді треба змінювати всі міжнародні стандарти", - зазначив він, уточнивши, що для цього існують міжнародні інституції, зокрема ООН.

"Коли я казав про це, я казав у порівнянні з Косово. Що нам залишалося тоді робити - визнати тоді незалежність Осетії і Абхазії", - зауважив лідер Партії регіонів.

На думку Януковича, на сучасному етапі ситуація у світі змінилася так, що зараз актуально постало питання про відпрацювання нових правил, світових міжнародних стандартів.

"Моя позиція не змінилася. Я вважаю, що затягувати з цим питанням не можна, адже це призведе лише до загострення конфліктів і, безумовно, до страждання людей", - резюмував лідер Партії регіонів, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Згадуючи про Осетію, Янукович переплутав Чорногорію з Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути