середа, 10 грудня 2008 08:48

Безлади в Греції тривають четверту добу поспіль (ФОТО)

В результаті безладів, що продовжуються четверту добу, було госпіталізовано 29 людей.

Більшість отруїлися сльозогінним газом, за допомогою якого поліцейські намагаються стримати погромників.

За останніми даними, під вартою залишаються 108 учасників масових безладів, заарештованих в ході сутичок з поліцією в різних містах Греції, передає в середу агентство France Presse.

Тільки у Афінах були підпалені 49 офісних і три урядові будівлі, 47 магазинів, 14 банків і 20 автомобілів. Як розповів мер грецької столиці Нікітас Какламаніс, під час безладів могли постраждати більше 370 магазинів.

Учасники безладів організовують напади на поліцейських, закидають їх запальними бомбами і намагаються прорвати оточення навколо урядових будівель. Погромники приєдналися до вимоги відставки уряду, який висунув лідер опозиції Георгиос Папандреу. На його думку, влада не справляється з ситуацією і втратила довіру суспільства.

Нагадаємо, безлади в Греції почалися після того, як 6 грудня був убитий 15-річний афінський хлопець Александрос Грігоропулос. Поліцейський, заарештований за підозрою у вбивстві, стверджує, що куля потрапила в підлітка рикошетом. Підтвердити чи спростувати його слова повинна балістична експертиза.

На похорони Грігоропулоса, які відбулися у вівторок, прийшли близько шести тисяч чоловік. Тим часом на 10 грудня в Греції запланований загальний страйк проти пенсійної реформи і економічної політики уряду, який продовжиться 24 години.

Зараз ви читаєте новину «Безлади в Греції тривають четверту добу поспіль (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути