вівторок, 08 листопада 2011 00:00

Зуб Джона Леннона продали з аукціону

19 500 фунтів стерлінгів, це близько 250 тис. грн, віддав канадський стоматолог Майкл Зук за зуб покійного учасника гурту "Бітлз" Джона Леннона. Музикант колись подарував його своїй покоївці Дороті Джарлет.

— Вони були близькі, — розповідає Баррі, син Дороті. — Одного разу розмовляли на кухні, й Леннон подарував мамі свій зуб. Якраз повернувся від дантиста, що вирвав його. Джон сказав, щоб мама віддала його моїй сестрі. Вона була фанаткою "Бітлз".

Донька Дороті вийшла заміж за канадця й переїхала. Останні 40 років зуб співака був у неї, бо мати наказала зберігати його як пам'ятку. Цього року Дороті Джарлет виповнилося 90 років.

— Ми з сестрою вирішили, настав час передати зуб комусь, хто про нього подбає. Не хотіли загубити, чи щоб його зруйнував час, — каже Баррі.

Реліквію віднесли в аукціонний дім "Омега". Там не робили аналіз ДНК зуба. Повірили на слово, що він належав Джону Леннону.

— Оскільки ми отримали зуб безпосередньо від родини Дороті, то не сумнівалися, що він справжній, — говорить власниця аукціону "Омега" Карен Фейрвезер.

Баррі Джарлет каже, що отримав від Джона Леннона шкіряний гаманець, а матері він подарував намисто з перлин. Цих речей родина продавати не збирається.

2009-го невідомий придбав жмуток волосся співака Елвіса Преслі за $18 тис. Перукар підібрав його 1958-го, коли співака забирали до війська і постригли.

Зараз ви читаєте новину «Зуб Джона Леннона продали з аукціону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути