Ексклюзиви
вівторок, 30 жовтня 2012 06:00

Жителі Нью-Йорка тікають з міста від урагану

Автор: фото: REUTERS
  Робітники огороджують мішками з піском запасний вхід до приміщення Нью-Йоркської фондової біржі. Установу тимчасово закрили в понеділок, очікуючи, що місто накриє ураган ”Сенді”
Робітники огороджують мішками з піском запасний вхід до приміщення Нью-Йоркської фондової біржі. Установу тимчасово закрили в понеділок, очікуючи, що місто накриє ураган ”Сенді”

Президент США Барак Обама ввів надзвичайний стан у багатьох регіонах через наближення надпотужного урагану "Сенді". Люди забивають вікна дошками та перегороджують вулиці мішками з піском у штатах Меріленд, Нью-Йорк, Віргінія, столиці Вашингтон і в деяких частинах Північної Кароліни. Із Нью-Йорка евакуювали 375 тис. людей. На Карибських островах, по яких пройшовся "Сенді", загинули 65 осіб.

— Ми повинні об'єднатися. Потурбуйтеся про сусіда, про друзів. Перевірте, чи з ними все гаразд, чи вони готові до шторму. Якщо ми це зробимо, зможемо побороти стихію, — звертається до американців Обама.

Для евакуйованих із низинних прибережних районів уряд обладнав 72 притулки. У неділю в Нью-Йорку зупинився громадський транспорт. У понеділок зачинили всі школи, не працювала штаб-квартира ООН. В Атлантік-Сіті, штат Нью-Джерсі, зачинили 12 казино. З міста вивезли понад 30 тис. жителів.

— Не будьте дурними. Тікайте негайно! — закликає губернатор штату Нью-Джерсі Кріс Крісті.

Коли ураган дістанеться американського узбережжя, можуть постраждати понад 60 млн людей, повідомляє влада США.

— У прогнозах погоди лякають сильним штормом. Кажуть, хвилі піднімуться до 4 метрів. Моє місто з гамірного, веселого, жвавого центру перетворилося на привид. На вулиці рідко можна зустріти перехожих. Дороги майже порожні, — розповідає 25-річна Мері Олбрайт із Нью-Йорка.

Торік американці постраждали від урагану "Ірен", що забрав життя близько сотні людей і завдав збитків економіці на $10 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Нью-Йорка тікають з міста від урагану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути