пʼятниця, 10 серпня 2018 06:05

Одружився син засновника "Аль-Каїди"

Автор: www.ideal.es
  Син засновника терористичної ”Аль-Каїди” Усами бін Ладена 29-річний Хамза обіцяє мститися за смерть батька
Син засновника терористичної ”Аль-Каїди” Усами бін Ладена 29-річний Хамза обіцяє мститися за смерть батька

Син засновника міжнародної терористичної організації "Аль-Каїда" Усами бін Ладена 29-річний Хамза бін Ладен одружився. Про це повідомили родичі терориста. Ім'я нареченої не називають. Її батько — один із учасників атаки ісламістів на американські "башти-близнюки" 11 вересня 2001-го.

Хамза — один із 25 дітей Усами бін Ладена. Його мати була третя і улюблена дружина лідера "Аль-Каїди". 2014-го Хамза увійшов до угруповання. Пообіцяв мстити за смерть батька, загиблого під час американської спецоперації трьома роками раніше. Закликав поплічників обирати найбільш велелюдні цілі для терактів. Зараз є помічником лідера "Аль-Каїди". Торік США внесли Хамзу до списку міжнародних терористів.

Чоловік уже одружений і має сина, пише британська газета "Таймс". Батько нової нареченої єгиптянин Мухаммед Атта був одним із 19 смертників, які захопили літаки. Спрямували їх на хмарочоси Всесвітнього торгового центру в американському Нью-Йорку та на будівлю Пентагона (Міністерства оборони США. — ГПУ) у Вашингтоні. Атта мав ліцензію пілота. Захопив рейс із Бостона в ­Лос- ­Анджелес та скерував його на Північну башту. В результаті теракту загинули загалом 2977 осіб.

Зведені брати Хамзи зізнаються, що чули про весілля. Але не знають, де їхній родич. Хочуть відсторонитися від історії батька, кажуть.

Уродженець Саудівської Аравії Усама бін Ладен заснував "Аль-Каїду" 1988-го, щоб протистояти радянським військам в Афганістані. Після їх виведення назвав джерелом усесвітнього зла США. Метою організації було об'єднання мусульманських країн у складі "Великого ісламського халіфату" — держави із суворими релігійними законами.

Зараз ви читаєте новину «Одружився син засновника "Аль-Каїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути