пʼятниця, 31 серпня 2012 07:30

Дружина серійного вбивці оселилася у монастирі

Бельгійка 52-річна Мішель Мартен, колишня дружина і спільниця серійного вбивці-педофіла Марка Дютру, до кінця життя перебуватиме у монастирі. У вівторок увечері її перевезли туди з в'язниці.

Мішель засудили до 30 років позбавлення волі за сприяння у викраденні дітей. Після 16 років за ґратами звільнили. Обов'язкова умова бельгійського Вищого суду — її довічне перебування в монастирі. Мартен погодилася.

Відтепер їй забороняють спілкуватися з пресою, контактувати з родичами постраждалих. Із келії зможе виходити лише у супроводі черниць. Держава виплачуватиме їй 500 євро соціальної допомоги.

— Мартен визнає себе винною. І була покарана за свої злочинні дії, — коментує адвокат Тьєррі Моро. — Рішення суду свідчить про те, що ми живемо у правовій державі, де закон є однаковим для всіх.

У вівторок увечері близько 10.30 у передмісті Малон на півдні Бельгії біля монастиря зібралися близько півсотні місцевих. Жінки кричали: "Смерть їй", "Захистіть наших дітей". Галас ущух, коли до монастирських воріт під'їхала машина з тонованими вікнами. Мартен у супроводі близько 30 правоохоронців пішла у монастир.

— Чи зможу я спокійно жити, знаючи, що мої діти щодня йдуть повз монастир зі школи? Це просто немислимо — привезти вбивцю у наше селище, — каже місцева жителька.

Протягом останнього місяця у Бельгії не припиняються протести проти рішення суду щодо Мартен. Батьки замордованих дітей просили переглянути рішення. Двічі суд у Брюсселі відхилив оскарження постанови.

Мішель Мартен працювала вихователькою у дитячому садку. 1983-го вийшла заміж за електрика Марка Дютру. Виховали трьох дітей. 1996 року обох звинуватили у викраденні неповнолітніх. Марк тримав своїх жертв у підвалі і ґвалтував. Четверо дівчат померли. Наймолодшій було 8 років. Мішель допомагала чоловікові у викраденні.

Уперше пара потрапила за ґрати у 1980-х. Їх звинуватили у викраденні п'ятьох підлітків. Але обох швидко звільнили за гарну поведінку. Пізніше вони забирали молодших жертв.

Зараз ви читаєте новину «Дружина серійного вбивці оселилася у монастирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути