пʼятниця, 19 листопада 2010 00:15

Військові захопили владу на Мадагаскарі

В острівній державі Мадагаскар стався військовий переворот. У столиці Антананаріву офіцери на чолі з полковником Чарльзом Андріанасоавіном захопили владу. Зараз вони неподалік міста, на території військового табору.

У середу в день референдуму з питань зміни конституції військові повідомили, що всі державні структури певний час не працюватимуть і повноваження президента 36-річного Андрі Ражуеліна припинено. Завдяки поправкам до основного закону цей колишній діджей і мер столиці був би главою держави безстроково. Де зараз скинутий лідер, не повідомляють. Раніше він заявляв, що йому погрожували розправою, якщо не відмовиться від влади. У місцевих новинах цього не афішували. Тому на багатьох дільницях люди спокійно голосували.

— Якими б не були результати референдуму, Ражуеліна президентом не буде. Ми більше не терпітимемо того, що відбувається в країні, — говорить учасник перевороту Ніріна Рафеноманана.

Торік навесні представник опозиції Андрі Ражуеліна шляхом перевороту скинув президента 59-річного Марка Равалумана, якого обрали законним шляхом.

Через політичну кризу, що триває понад рік, Мадагаскар утратив членство в Африканському Союзі. Остров'яни бідують. Складну ситуацію не рятують екологічний туризм, виробництво ванілі й поклади нафти, що їх недавно знайшли на острові.

Зараз ви читаєте новину «Військові захопили владу на Мадагаскарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути