Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2018 00:35

Під час мітингу в Росії Жириновський побив українця

Близько 1020 людей затримали в Росії під час мітингів проти пенсійної реформи 9 вересня. Серед них — кілька десятків неповнолітніх.

Під час мітингу в Москві голова Ліберально-демократичної партії Росії Володимир Жириновський побив українського громадянина на ім'я Сергій.

Він розповів поліції, що побачив у натовпі Жириновського і почав із ним сперечатися. Депутат чи хтось із його охорони штовхнули Сергія і він упав. Потім політик ударив чоловіка по обличчю з криком "ти будеш стікати кров'ю" та іншими погрозами. Сергій закликає позбавити депутата недоторканності та завести на нього кримінальну справу. Жириновський заявив, що українці на замовлення Заходу приїхали в Росію, аби влаштувати Майдан і розколоти країну.

Всеросійську акцію протестів оголосив опозиційний політик Олексій Навальний, 42 роки. Учасники в 33 містах виступали проти рішення Держдуми підвищити пенсійний вік до 63 років для жінок і 65 років для чоловіків. Сам Навальний взяти участь не зміг. 27 серпня його заарештували на 30 днів за зимову акцію проти російських президентських виборів.

У більшості міст Росії місцева влада не погодила акцію. У Санкт-Петербурзі спочатку дозволили мітинг у центрі, а потім перенесли його на околиці — нібито через прорив каналізації. Активісти все одно зібралися. Центр міста оточили силовики, обнесли його колючим дротом. Активісти вигукували "Поліція з народом, не служи потворам", кидали димові шашки. Тримали плакати "Путін, де наші гроші?", "Платіть пенсії, а не будуйте палаци", "Ви нам набридли".

Після затримання організаторів, мітингарі вирішили іти до крейсера "Аврора". На набережній їх оточив ОМОН — загін поліції спеціального призначення. Розділив на два кола. Правоохоронці висмикувала людей із натовпу. Били кийками мітингувальників, які упали, тягнули їх по асфальту. Учасники акцій кидали в силовиків димові шашки. Серед активістів був чоловік у костюмі лицаря — мечем погрожував правоохоронцям. Його також затримали. Потім підігнали автобуси, й учасники самі в них заходили. Це теж форма протесту, кажуть.

У Казані активісти з криками "Геть царя!" і "Кремль наш!" зайшли на територію музей-фортеці Казанський кремль. Коли виходили звідти, поліція почала масові затримання.

9 вересня у багатьох містах відбулися вибори місцевих депутатів, мерів і губернаторів. Активісти повідомляють про фальсифікації. На деяких дільницях спостерігачів били місцеві тітушки. Путінська партія "Єдина Росія" в трьох регіонах програла комуністам, які виступають проти пенсійної реформи.

Зараз ви читаєте новину «Під час мітингу в Росії Жириновський побив українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути