понеділок, 11 січня 2010 18:22

Вертеп помістився на вістрі шпильки

Автор: фото з сайту www.liquida.it
  Шпильку з вертепом помістили на оксамит, оздобили діамантами. Мініатюрну композицію можна роздивитися тільки в збільшувальне скло
Шпильку з вертепом помістили на оксамит, оздобили діамантами. Мініатюрну композицію можна роздивитися тільки в збільшувальне скло

Найменше у світі зображення народження Ісуса Христа створив італійський майстер-ювелір Альдо Каліро. Діва Марія, Йосип і янгол, який тримає люльку з немовлям, умістилися на головці шпильки. Фігури такі малі, що автор фарбував їх однією шерстиною кабана. Каліро виготовляв вертеп 20 днів:

— Спочатку я зробив такі ж картинки на квасолині та кавовому зерні. Це мене розігріло. Зрозумів, що можу краще. Тоді почав працювати зі шпилькою.

Композицію на шпильці прикріпили до оксамиту. Прикрасили діамантами. На їхньому тлі фігурки здаються ще меншими. Каліро виставив роботу поряд із традиційними вертепами в Неаполі. Щоб роздивитися, відвідувачі користуються лупами.

Британський скульптор Віллард Віган, 52 роки, створює композиції у вушках голок. Він виготовив мініатюрні скульптури акторів Чарлі Чапліна та Мерилін Монро, голлівудських зірок Анджеліни Джолі та Бреда Пітта, персонажів мультсеріалу "Сімпсони". Його улюблена композиція — американський президент Барак Обама із дружиною Мішель і двома доньками. Над нею працював майже три місяці.

Віган створює міні-скульптури з нейлону, піщинок, золота, павутини. Працює  саморобними мініатюрними інструментами. Вироби фарбує ворсинками з мух. Перед роботою майстер занурюється в медитативний стан, щоб уповільнити серцебиття. До фігурок торкається між ударами пульсу. Бо роботу може зруйнувати необережний подих або тремтіння рук. Заважають і вібрації від транспорту. Тому працює переважно вночі.

— Одного разу я вдихнув цілу композицію, — розповів Віллард Віган. — Зробив п"ятьох балерин з одного волокна. Коли намагався вставити їх у вушко голки, задзвонив телефон. Я відволікся і вдихнув. Так зникли мої балерини.

Зараз ви читаєте новину «Вертеп помістився на вістрі шпильки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути