четвер, 26 листопада 2020 00:36

Вакцини проти коронавірусу тестують на добровольцях

Понад 30 вакцин проти коронавірусу перебувають на етапі заключних випробувань. Їх тестують на людях під контролем Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Найбільший прогрес в американської фірми "Модерна". Її фахівці щепили 30 тис. добровольців. Вакцина показала ефективність у 95%. До кінця року компанія планує випустити 20 млн доз препарату. Мільярд — до кінця 2021-го. Коштуватиме $25–37.

Німецьке підприємство "Байан Тек" із американською фірмою "Файзе" розробили вакцину, яка була ефективна у 90% протестованих.

— Суттєво наблизилися до того, щоб забезпечити людям необхідний прорив і покласти край глобальній кризі у сфері охорони здоров'я, — каже голова "Файзе" Альберт Бурла, 59 років.

Цьогоріч підприємства планують випустити 50 млн доз вакцини, а 2021-го — 1,3 млрд. Попередня вартість дози становитиме $19,5.

Ефективність у 90% показала й вакцина, створена спільно компанією "Астра Зенека" й Оксфордським університетом у Великій Британії.

Україна веде перемовини з усіма виробниками про купівлю вакцин, кажуть в уряді. Можемо отримати близько 8 млн доз безкоштовно. На придбання додаткових у бюджеті на 2021 рік попередньо заклали 2,6 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Вакцини проти коронавірусу тестують на добровольцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути