вівторок, 20 березня 2012 06:15

У США сніг на півдні й спека на півночі

8-10 см снігу випало в американському місті Флагстафф у південному штаті Аризона. Температура опустилася до -9°С.

— Ми не чекали, що зима повернеться, — каже місцева Кейт Карпус, 34 роки. — Я вже заховала весь зимовий одяг у коробки. Попросила чоловіка віднести їх на горище. Пішла на роботу у легкому плащі, бо на вулиці було плюс 8. Поверталася на таксі, бо замерзла. Температура за день упала на 17 градусів.

Біля будинків стоять засніжені велосипеди. На подвір'ях померзли весняні квіти, які пробилися з-під землі. Через снігопади у великих містах утворилися затори. Дехто з водіїв зміг доїхати додому далеко за північ.

Тим часом у Чикаго на півночі країни другий тиждень термометр показує +24...26°С.

— Якби хтось зараз вийшов із коми, подумав би, що на вулиці травень або червень, — розповідає "ГПУ" 32-річна Галина Журавська. Два роки живе в Чикаго. — У вихідні їздили з чоловіком купатися. Перевзулися у сандалі, я ношу літні сарафани та спідниці. В офісі весь час працюють кондиціонери. Торік о такій порі було плюс 6. У нас скрізь говорять про глобальне потепління. Прогностики лякають, що влітку матимемо плюс 40. Багато людей на сонці непритомніють. Жителям радять носити панами або хустки, користуватися захисними кремами. У саду зацвіли вишні та інші дерева. У нас тюльпани перецвітають. У магазинах не встигають міняти весняний одяг на літній. Розкупили купальники й окуляри.

Зараз ви читаєте новину «У США сніг на півдні й спека на півночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути