пʼятниця, 13 червня 2008 18:45

У Норвегії дозволили гомосексуальні шлюби

Парламент Норвегії ухвалив закон, який дозволяє гомосексуальним парам реєструвати шлюб та всиновлювати дітей. Лесбійські пари також зможуть робити штучне запліднення.

Однією із норм закону стала вимога ідентифікувати донора сперми для запліднення, яке робить лесбійська пара. У такому разі дитина із 18 років матиме право дізнатися про біологічного батька й отримати його контакти. Також медикам дозволяють відмовлятися робити таким парам штучне запліднення, якщо це суперечить їхнім переконанням.

Закон про гомосексуальні шлюби набуде чинності наприкінці цього року й замінить так званий закон про партнерство, який ухвалили в Норвегії 1993 року. Він давав право гомосексуальним парам жити в цивільному шлюбі. На відміну від зареєстрованого, такий вважають дійсним лише на території тієї країни або штату, де його уклали.

Норвегія стала шостою країною, яка дозволила одностатеві шлюби. Серед інших Бельгія, Канада, Нідерланди, Південна Африканська Республіка та Іспанія. У більшості країн Європи, а також в Уругваї та Ісландії, геї та лесбіянки мають право жити в цивільному шлюбі.

Зараз ви читаєте новину «У Норвегії дозволили гомосексуальні шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути