Ексклюзиви
вівторок, 13 лютого 2018 00:05

В авіакатастрофі загинула 71 людина

Пасажирський літак Ан-148 розбився у Росії 11 лютого. Загинули шестеро членів екіпажу та 65 пасажирів. Серед них швейцарець, азербайджанець і казах. Решта — росіяни. На борту були троє дітей — 17-річний Ілля Полєтаєв, Євген Ліванов, 12 років, і 5-річна Надія Красова.

Лайнер виконував рейс Москва–Орськ Оренбурзької області. Вилетів із аеропорту "Домодєдово". Аварія сталася за 4 хв. Літак упав біля села Степановське Раменського району Підмосков'я. Уламки розлетілися на територію у 30 га. На місці падіння утворилася воронка завглибшки 2,5 м і діаметром майже 17 м.

Серед основних версій катастрофи розглядаються несприятливі погодні умови, поганий технічний стан літака, теракт, помилка пілотів, кажуть у Слідчому комітеті РФ. За однією з версій, в літака під час польоту міг вибухнути двигун.

— Однією з пріоритетних версій є важкі погодні умови, — говорить міністр транспорту РФ Максим Соколов. — Ан-148 не проходив протиобмерзаючу обробку. Командир екіпажу Валерій Губанов із невідомих причин відмовився на землі від цієї процедури.

Керівництво Московської та Оренбурзької областей прийняло рішення виплатити родичам загиблих по 1 млн руб. — майже 460 тис. грн.

Літаки Ан-148 розроблені на київському концерні "Антонов". Їх випускають у Києві та російському Воронежі. Літак, що розбився, виготовили у РФ.

Це друга катастрофа Ан-148 в історії. Перший літак упав у Білгородській області Росії 2011-го під час тренувального польоту. Загинув екіпаж із шести людей.

Зараз ви читаєте новину «В авіакатастрофі загинула 71 людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути