Ексклюзиви
середа, 19 грудня 2012 06:00

Учитель задав підліткам обґрунтувати власне самогубство

"Вам щойно виповнилося 18. Ви хочете покінчити з життям. Це виважене рішення. І ви бажаєте скласти листа, аби пояснити свій вчинок і описати огиду, яку маєте до себе. Назвіть події з життя, які змусили вас так почуватися".

Таке домашнє завдання отримали 13-14-річні учні школи в містечку Монморо-Сен-Сібар на заході Франції. Дехто з батьків, коли довідався про це, був шокований.

— Як можна було задавати підліткам таке? У них зараз перехідний період. У цьому віці діти вразливі. Якою мала бути наступна тема? Про їхні відчуття, коли вживають наркотики? — обурюється мати одного зі школярів.

Учителя французької мови, який дав таку тему для твору, одразу усунули на невизначений термін від роботи. Його імені не розголошують. Відомо лише, що це 28-річний чоловік, який працює за фахом три роки. Йому загрожує серйозне дисциплінарне покарання.

— Якщо виявиться, що це правда, я вживу заходів. Санкції будуть суворі. Викладач має відповісти за свої дії, — каже керівник регіонального управління освіти Жан-Марі Рено.

Чиновник запевняє, що таких завдань у шкільній програмі немає і тему про самогубство педагог придумав сам. Водночас багато дітей і дорослих люблять цього молодого вчителя. Доки Рено офіційно допитував його у своєму кабінеті, кількадесят батьків та вчителів із профспілки влаштували надворі пікет, щоб того поновили на роботі.

— Уявляєте, який зараз на нього чинять психологічний тиск? — говорить голова профспілки Ален Еро. — Але ж завдання було — скласти автопортрет вигаданої людини. Коли учні попросили уточнити, вчитель їм пояснив, що треба уявити, як прощаєшся з життям, щоб краще написати твір. Не йшлося про справжнє самогубство.

Як розказують у поліції, за останні кілька місяців у місті двоє учнів середньої школи наклали на себе руки.

Зараз ви читаєте новину «Учитель задав підліткам обґрунтувати власне самогубство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути