Ексклюзиви
пʼятниця, 16 травня 2008 16:46

Тоні Блер скористався викиднем дружини задля політики

Тоні Блер скористався викиднем дружини задля політики

Дружина британського екс-прем"єра Тоні Блера 53-річна Чері видала книжку мемуарів "Говорячи за себе". Колишня перша леді Великої Британії розповідає про свій викидень, скандал із президентом США Біллом Клінтоном та Монікою Левінскі. Також —  про стосунки з королевою та нинішнім прем"єром Ґордоном Брауном.

— Послухай, Тоні, — це твій час, — пише в першому розділі книжки дружина Блера. — Перемагає той, хто ризикує.

1994 року після несподіваної смерті Джона Сміта, лідера лейбористської партії, Чері Блер переконує чоловіка боротися за посаду керівника лейбористів. Через три роки він стає прем"єром. Очолює партію до 2007-го.

Чері — юрист за фахом. Вона неодноразово брала участь у роботі чоловіка. За це її критикували. Переїзд родини до резиденції прем"єра розпочався зі скандалу. У будинку жив почесний кіт-мишолов Хамфрі. Він служив попереднім прем"єрам Маргарет Тетчер та Джонові Мейджору. Чері заявила, що в неї алергія на котів. Попросила прибрати Хамфрі. Через деякий час кіт зник. У пропажі звинуватили дружину прем"єра. Пізніше кота знайшли. Та Чері отримала імідж примхливої та жорсткої жінки.

У мемуарах є досить відверті розповіді про стосунки подружжя. Чері розповідає про перші пологи та поведінку чоловіка після народження дитини.

— Я лежала безсила, коли Тоні заявив, що до палати завітають журналісти, — пише. — Почувалася страшенно, але мала усміхатися для преси. Тоді я подумала, що промова перед Палатою Лордів — ніщо в порівнянні з тим, що роблю я. Тієї ночі заснула з думкою, що ненавиджу чоловіка.

Чері також згадує випадок із викиднем. Тоді, вважає вона, Тоні  скористався горем задля політики:

— У мене саме почалася кровотеча, коли подзвонив прес-секретар Тоні та сказав, що ми маємо розповісти громадськості про викидень. Треба було відволікти людей від іракської кампанії, до якої залучалася Британія.

Чері Блер пише про роль доньки Клінтонів після скандалу з Монікою Левінскі.

— Білл був геть дурним. Було видно, як він намагається знову привернути до себе Хілларі, як жалкує. Вона ж проявила неабияку гідність. Зберегла їх політичний союз і подружжя, незважаючи на приниження. Їх примирила донька Челсі. Вона розуміла матір і жаліла батька.

Книжка "Говорячи за себе" незабаром з"явиться у продажу. За мемуари Чері Блер отримає майже $3 млн. Подейкують, що вона взялася за спогади через фінансові проблеми. Витратить зароблені гроші на сплату боргів за нерухомість. Видати власні мемуари планує і 55-річний екс-прем"єр. Він веде переговори з американськими видавництвами.

Зараз ви читаєте новину «Тоні Блер скористався викиднем дружини задля політики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути