Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 06:00

Тигриця прийшла до людей лікувати ясна

Автор: www.SIBERIANTIMES.COM
  10-річна тигриця втратила ­багато зубів через запалення ясен
10-річна тигриця втратила ­багато зубів через запалення ясен

Виснажену амурську тигрицю врятували у селищі Солонцовий Новосибірської області Росії. Тварина мало не померла від запалення ясен.

Прийшла до будинку на околиці та лягла біля порогу, говорять очевидці. Власник житла Олексій Хайдеєв уранці спробував вийти на вулицю. Двері відчинити не зміг. Натиснув сильніше і почув ззовні гарчання. Зателефонував у всі екстрені служби.

Тварина провела на ґанку цілий день. Коли приїхали рятувальники, не вставала, але гарчала й не підпускала до себе. Її приспали та доправили до реабілітаційного центру "Амурський тигр". Там з'ясували — тварині приблизно 10 років. Амурські тигри доживають до ­15–17. Страждає на запалення ясен. Через це втратила багато зубів.

— Тигриця була надзвичайно виснажена. Ми спершу підозрювали, що вона поранена. Видимих травм від вогнепальної зброї немає. Поводилася мирно, ніби чекала людської допомоги, — розповідає директор центру Сергій Арамілєв.

Амурські тигри є найбільшими представниками родини котячих. Перебувають під загрозою вимирання. У дикій природі на сході Росії живуть майже півтисячі особин.

Зараз ви читаєте новину «Тигриця прийшла до людей лікувати ясна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути