середа, 23 листопада 2011 05:45

Сто дев'ять тисяч боргу повернув копійками

Житель російського міста Кіров віддав директору своєї фірми 109 тис. руб. боргу копійками. Це майже 29 тис. грн. Повернути гроші чоловіка зобов'язав своїм рішенням суд. Коли позичальник приніс 16 мішків монет, кредитор відмовився їх рахувати.

Спочатку мішки зважили. Вага боргу сягала 154 кг. Гроші перерахували судові пристави. Сума зійшлася.

— Дівчата чергували десь по годині, — каже одна з приставів, — Працювали по троє. Одні рахували гроші, інші перераховували. У мішках буди монети номіналом від 1 до 10 рублів. Важкувато було, боялися помилитися.

Росіянин давно працював у фірмі, тому директор позичив 100 тис. руб. на його прохання. Однак узяв розписку. Коли зрозумів, що позичальник повертати гроші не збирається, звернувся до суду. Там постановили: борг повернути й додати 9 тис. руб. держмита. Тоді позичальник приніс 16 мішків монет. Заявив, що дріб'язкова людина варта лише дріб'язку. Гроші збирав кілька днів. Розбив улюблену скарбничку, зібрав усі дрібні гроші у друзів та рідних, розміняв по магазинах купюри на монети.

Майже 5 год. судові пристави рахували гроші. Коли впевнилися, що сума правильна, відвезли мішки з боргом у банк. Там переказали борг на особистий рахунок позичальника.

Зараз ви читаєте новину «Сто дев'ять тисяч боргу повернув копійками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути