вівторок, 28 серпня 2018 05:05

Школярам заборонили обійматися

Кабінет міністрів Таїланду затвердив нові правила поведінки для школярів і студентів. Вони забороняють "неприйнятні" прояви приязні на людях і наодинці.

"Навіть поцілунок у щоку людини протилежної статі й обійми при зустрічі є недоречними й непристойними проявами", — заявив директор державного бюро в справах учнів Варат Пруексакулнан.

2005-го в країні ввели правила поведінки для учнів і студентів. Але діти знайшли лазівки, як їх порушувати. Нові вимоги допоможуть навчальним закладам краще стежити за дисципліною, заявили в міністерстві освіти.

У суботу 18 серпня молодь зібралася поблизу будівлі кабінету міністрів. Тримали плакати "Стоп! Припиніть порушувати наші свободи". Підписали петицію до урядовців.

"Політики вважають, що обійми й поцілунки порушують громадський спокій. Але чому нам заборонили робити це наодинці?" — каже студентка.

"Я люблю кататися на скейт­борді. Якщо сусіди поскаржаться, що я їм заважаю, мене покарають", — бідкається інша дівчина.

На думку молоді, уряд хоче обмежити їхні політичні права та свободу на самовираження.

Зараз ви читаєте новину «Школярам заборонили обійматися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути