Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2016 07:05

Найтовстіший чоловік у світі шість років не виходив із дому

Автор: ФОТО З САЙТА www.dailymail.co.uk
  Хуан Педро Франко не може без допомоги сісти. Стоїть не довше п’яти секунд. Митися йому допомагають двоє людей
Хуан Педро Франко не може без допомоги сісти. Стоїть не довше п’яти секунд. Митися йому допомагають двоє людей

32-річного мексиканця Хуана Педро Франко називають найтовстішою людиною планети. Важить більше 500 кг. Самостійно рухатися не може. Днями медики евакуювали Хуана з домівки. Застосували спеціальне обладнання й кисневу маску. Чоловік покинув будинок уперше за шість років.

Пацієнта доправили до шпиталю міста Гвадалахара на реанімобілі. Там пройде курс реабілітації. З такою вагою відновити рухливість складно, попереджають лікарі.

— Треба примусити м'язи знову працювати, — пояснює лікар Карл Пуледро. — Зараз не може простояти й п'яти секунд. Доведеться зменшити об'єм шлунка, зміцнити серце і суглоби. Хуану дошкуляють шкірні проблеми. Складки постійно запрівають, ­сверблять і печуть. У деяких — сильна інфекція.

Хуан народився з вагою 3,4 кг. У 6 років важив 60 кг, у 17–200 кг. Потім потрапив у ДТП, рік був прикутий до ліжка. За цей час ще погладшав.

— Ми маємо невеличку сімейну крамницю. Раніше син допомагав торгувати. Але потім впав у депресію, не виходив із дому. Це відбувалося поступово. Ми пропустили той момент, коли він перестав підніматися з ліжка, почав цілодобово чимось напихатися. Пам'ятаю, мене здивувало, що не може сам помитися. Я перепитала, чому не піде прогулятися. Сказав, що не хоче. Коли схотів вийти, вже не зміг, — розповідає Марія, мати Хуана.

До медиків чоловік звернувся в липні. Каже, боявся померти. Дотримувався спеціальної дієти, а в батьків-пенсіонерів закінчилися гроші на продукти.

— Здорове харчування тільки здається дорожчим, — зауважує лікар. — Ви купуватимете менше їжі з часом. І заощадите на лікуванні.

Раніше найтовстішою людиною у світі був мексиканець Мануель Урібе. Потрапив до Книги рекордів Гіннеса з вагою 560 кг. 2014-го у віці 48 років помер від печінкової недостатності.

Зараз ви читаєте новину «Найтовстіший чоловік у світі шість років не виходив із дому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути