середа, 29 липня 2009 17:22

Поранили російського злодія "в законі" Япончика

У Москві стріляли у злодія "в законі" 69-річного В"ячеслава Іванькова на прізвисько Япончик. Він приїхав до російської столиці, аби врегулювати конфлікт між двома кримінальними угрупованнями.

28 липня ввечері Іваньков виходив із ресторану на півночі Москви. У нього почали стріляти із припаркованої неподалік "газелі". Дістав поранення в живіт. У важкому стані його доправили до лікарні. Кажуть, замах могли організувати члени одного з бандитських угруповань, які контролюють гральний бізнес у Росії. Напередодні вони запросили Япончика до Москви для залагодження внутрішніх суперечок.

Іванькова називають хрещеним батьком російської мафії. Його неодноразово судили в Росії та за її межами. За часів СРСР він провів у в"язниці 10 років за керування кримінальною групою. 1995 року був заарештований у США за фіктивний шлюб з американкою та здирництво у розмірі $3,5 млн. На суді Япончика захищав Баррі Слотник — у 1970-х його вважали одним із найкращих адвокатів італійської мафії. Американські судді визнали Іванькова винним, призначили дев"ять років покарання. 2005 року на батьківщині його судили за вбивство двох громадян Туреччини. Суд присяжних виправдав В"ячеслава.

Останні кілька років Іваньков жив за кордоном. Був одним із найвпливовіших кримінальних авторитетів Росії. Мав частку в нафтовому та ігровому бізнесі, торгівлі наркотиками, ювелірними виробами, антикваріатом.

Зараз ви читаєте новину «Поранили російського злодія "в законі" Япончика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути