Ексклюзиви
вівторок, 27 лютого 2018 06:21

Працівників посольства Росії арештували за наркоторгівлю

389 кг кокаїну намагалися переправити зі столиці Аргентини Буенос-Айреса до Росії представники посольства РФ.

12 валіз із майже 400 кг наркотиків виявили у будівлі коледжу російського посольства у грудні 2016-го. Про них поліції повідомив посол Росії в Аргентині.

Правоохоронці замінили кокаїн на борошно. У сумки поклали пристрої для відстежування багажу. Доправили відомчим літаком за місцем призначення. Операція тривала понад рік.

В Аргентині затримали двох причетних. Серед них — місцевий поліцейський 35-річний Іван Близнюк. Його арештували 20 лютого в аеропорту Буенос-Айреса.

Близнюк добре володіє російською. Допомагав організовувати стажування місцевих поліцейських у Росії. Має науковий ступінь із мовознавства. Закінчив Московський університет ім. Михайла Ломоносова й Університет міністерства внутрішніх справ у Санкт-Петербурзі.

У Росії затримали ще трьох. В тому числі колишнього бухгалтера російського посольства в Аргентині. Працював там до 2016 року.

Вартість партії кокаїну — 50 млн євро. Наркотики виготовили в Перу чи Колумбії, вважають правоохоронці. Планували перепродати у Росії в кілька разів дорожче під час Чемпіонату світу з фут­болу, що стартує цьогоріч у червні.

Зараз ви читаєте новину «Працівників посольства Росії арештували за наркоторгівлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути