Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2012 06:15

Президент Угорщини пішов у відставку і подасть до суду

Президент Угорщини 69-річний Пал Шмітт пішов із посади в понеділок після того, як його звинуватили у плагіаті. Медичний університет Земмельвайса в столиці Будапешт відібрав у Шмітта докторський ступінь, коли з'ясували, що 200 з 215 сторінок його дисертації списані й перекладені з інших мов.

— За ситуації, коли мої особисті проблеми розколюють мою рідну країну замість об'єднувати її, я вважаю за обов'язок піти у відставку, — заявив екс-глава держави.

Своє рішення вчена рада університету оголосила у четвер. Наступного дня Шмітт на телебаченні заявив, що його сумління чисте і йти він не планує.

— Я написав свою роботу, послуговуючись знаннями, які мав на той час. Ніколи не намагався вдаватися до плагіату. Я приймаю рішення вченої ради, що позбавила мене докторського ступеня. Але це ніяк не стосується мого президентства, — говорив.

У суботу сотні людей прийшли до центру столиці. Скандували "Шмітте, пакуй валізи!". Поліція затримала 19 активістів, які хотіли перекрити мости через Дунай на знак протесту проти поведінки президента. Такий тиск змусив його передумати.

Пал Шмітт, колишній олімпійський чемпіон із фехтування, написав свою дисертацію із фізичної культури 1992-го. Через 20 років, у січні 2012-го, журналісти однієї з газет провели розслідування і виявили, що свою працю майбутній президент списав. Шмітт досі цього не визнає. Свою правоту має намір доводити в суді.

Зараз ви читаєте новину «Президент Угорщини пішов у відставку і подасть до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути