четвер, 22 квітня 2021 06:36

Відвідувачам невдалого фестивалю виплатять по сім тисяч доларів

277 відвідувачам музичного фестивалю на Багамах виплатять по $7 тис. — майже 200 тис. грн, компенсації. Так вирішив нью-йоркський суд з питань банкрутства. Слухання тривали чотири роки.

Найдешевші квитки на "Фір фестиваль" 2017-го коштували $1 тис. За $12 тис. обіцяли ексклюзивну вишукану їжу від елітного шеф-кухаря і 15 хв. спілкування із зірками й моделями. За $100 тис. можна було отримати перепустку на закриту вечірку після виступів.

— Моя дівчина марила цим фестивалем, — розповідає дизай­нер Ян Тревор. — Мали відкладені гроші на весілля. Вирішили поїхати на Багами. Лін здавалося, що після того її кар'єра блогерки й візажистки стрімко почне розвиватися. На місці виявилося, що підлога в будинку мокра, дах протікає. Наші валізи кидали. Побили дорогу косметику Лін. Замість вишуканого обіду принесли по два бутерброди із засохлим сиром. У сусідньому приміщенні люди купили квитки за 50 тисяч доларів. У їхньому номері навіть унітаз не встановили. Вони їхали заради зустрічі з Беллою Хадід. Її не було на острові. Компенсацію отримають всі однакову, незалежно від вартості квитків. Ми платили по 10 тисяч. Ще 2 тисячі обійшлася дорога.

Фестиваль закрили 27 квітня. Через сильний дощ і вітер у деяких будинках зірвало дах. Організатори не передбачили жодного укриття для учасників.

— Мені прикро, що так сталося, — казав тоді організатор Біллі Макфарленд. — За шість тижнів ми впоралися з тим, на що в інших організаторів іде рік. Не очікували, що почнеться сильний вітер із дощем. Таких речей не передбачиш.

Восени 2020-го чоловіка засудили на шість років за шахрайство. Не зміг прозвітувати, куди пішли гроші за квитки. Не роз­рахувався з будівельниками й іншими робітниками.

— Браян переконав з десяток місцевих ресторанів працювати на заході, — говорить кухар Лібі Ду. — Розповідав, що приїде багато молоді з грішми. І за три дні фестивалю можна буде добре заробити. Ми не мали обладнання для приготування страв на виїзді. А ще треба було створити нове меню. На закупку продуктів і алкоголю власник витратив 60 тисяч. Казали, що робить дурницю. У результаті Браян збанкрутував. Суди тривають.

За рішенням суду Макфар­ленд повинен виплатити ресторанам і готелям по $2–2,5 млн. Ще $27 млн віддати інвесторам. Розрахуватися з боргами має до 2040-го.

Зараз ви читаєте новину «Відвідувачам невдалого фестивалю виплатять по сім тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути