Ексклюзиви
четвер, 09 квітня 2009 17:06

Загиблих через землетрус в Італії ховатимуть у Страсну п"ятницю

250 людей загинули внаслідок землетрусу в регіоні Абруццо, що в центрі Італії. Наша співвітчизниця Ганна Паробак померла у перші години після поштовхів. До кого вона приїхала в Італію, невідомо. Посольство України шукає родичів Паробак, аби передати їм тіло. Під уламками загинула й українка Марія Чорнова, 8 років. Її мати Олена у шпиталі. Батько Марії вирушив до Італії, аби забрати тіло доньки на батьківщину, до Полтавської області.

Роботи з порятунку потерпілих тривають. У четвер рятувальники витягнули з-під уламків будинку 98-річну Марію д"Антуоно. Жінка перебувала під завалами 30 год. Почувається добре. Каже, аби не сумувати, в"язала онукам панчохи.

Також знайшли тіла хлопця та дівчини в студентському гуртожитку міста Л"Аквіла. На молодих людей впала стеля. Вони померли миттєво, в обіймах одне одного.

17 тис. людей залишилися без домівок. Їм надали тимчасове житло в таборах, де зазвичай утримують нелегальних емігрантів.

— У них там є все: електрика, тепло, клоуни, які поліпшують настрій, — заявив італійському телебаченню прем"єр-міністр країни Сільвіо Берлусконі, 72 роки. — Я раджу людям, які перебувають у таборах, не впадати у відчай та ставитися до незручностей як до кількаденного походу з рюкзаками.

— Який мерзотник! — реагує на почуте від прем"єра 20-річна Елеонора Калесіні. Вона третій день живе у таборі. — Ми тут мерзнемо, бо обігрівачів на всіх не вистачає. Люди сплять у своїх авто. Ми боїмося, що нас пограбують цигани. Ніхто нас не охороняє і, відверто кажучи, не питає, чи щось потрібно.

Підтримати постраждалих пообіцяв Папа Римський Бенедикт XVI. Він приїде до регіону після великодніх урочистостей, які триватимуть весь наступний тиждень. Католицькі священики пропонують поховати загиблих одночасно у Страсну п"ятницю.

Дружина французького президента Карла Бруні, італійка за походженням, також обіцяла відвідати Абруццо. Вона передала 100 тис. євро (1 млн грн) шпиталю в місті Л"Аквіла. Ще 500 тис. євро (5 млн грн) пожертвувала американська співачка Мадонна. Дід та бабуся артистки, чиє справжнє ім"я — Марія Луїза Чикконе, родом із селища у північній частині Абруццо.

Зараз ви читаєте новину «Загиблих через землетрус в Італії ховатимуть у Страсну п"ятницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути