Ексклюзиви
четвер, 16 серпня 2007 18:54

Сукню принцеси Діани продають на аукціоні

Автор: фото: REUTERS/Shannon Stapleton
  Світло-блакитна сукня, яку 10 років тому принцеса Діана продала на благодійному аукціоні, знову з’явилася в продажу в Інтернеті
Світло-блакитна сукня, яку 10 років тому принцеса Діана продала на благодійному аукціоні, знову з’явилася в продажу в Інтернеті

У неділю на аукціоні в Інтернеті виставили на продаж світло-блакитну сукню британської принцеси Діани. Початкова ціна — 60 тис. фунтів (602 тис. грн). Гроші підуть на допомогу дітям з особливими потребами.

Сукня не має шлейок. Корсет і нижня частина пошиті з драпованого і підгорненого шовку. Принцеса одягала її двічі — на Каннський кінофестиваль 1987 року та на прем"єру мюзиклу "Міс Сайґон" у Лондоні через 2 роки.

За 2 місяці до смерті, в червні 1997 року, принцеса продала 79 своїх суконь на благодійному аукціоні. Тепер вони знову з"явилися в продажу, цього разу в Інтернеті. Минулого тижня за 61 тис. фунтів уже продали одну — яскраво-рожеву.

2 роки тому музей мадам Тюссо продав копію весільної сукні Діани за 100 тис. фунтів (1 млн грн). Музей звинуватили в прагненні нажитися на видатній особистості.

— Принцеса сподівалася, що це буде шматочок історії, на який буде цікаво подивитися людям. Це як продати фамільне срібло, — говорила дизайнерка плаття Елізабет Емануель. — Чому б не подарувати його якомусь іншому музею? Багато з них це оцінили б.

У музеї пояснювали, що плаття показували протягом року після весілля Діани. Воно було одним із найпопулярніших експонатів. Але відтоді його діставали з архіву лише двічі. Воно, мовляв, просто збирало пилюку.

31 серпня 10 років тому принцеса Діана загинула в автокатастрофі в Парижі. У Лондоні розглядають версію, за якою принцесу вбили.

Зараз ви читаєте новину «Сукню принцеси Діани продають на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути