Ексклюзиви
середа, 11 січня 2006 20:18

Підліток у Франції застрелив власну сім'ю

15-річного П'єра вчителі й сусіди називали янголятком. Всі, хто його знав, казали, що це "хороший хлопець із порядної родини". А прокурор Жозеф Шміт зізнався, що не зустрічав нічого подібного за 30 років своєї боротьби зі злочинністю.

Минулого тижня П'єр постав перед судом. Рік тому в невеличкому селі біля Руана від рук цього хлопця загинула майже вся його сім'я. Живою випадково лишилася тільки сестра.

27 листопада 2004-го була середа — день, коли французькі діти не вчаться. Тому П'єр удома робив уроки. Батько був на роботі, мати з 4-річним братом Луї пішла на закупи, а 11-річна сестра Маріон — на урок танців. Саме тоді й виникла у голові підлітка ідея вбивства батьків.

У поліції він розповів, що був ситий по зав'язку тим, як його сприймали: "Як малого!". Найбільше дратувала мати. Того дня вона не дозволила П'єрові пограти у футбол.

Хлопець взяв дробовик батька, зарядив його і сів дивитися мультфільм "Шрек". О третій по обіді з магазину повернулася мати з малим Луї. Щойно вона зайшла до будинку, П'єр вистрілив у неї. Брата відвів нагору і дав йому папір та олівці. Аби не зчиняв крику. За 1,5 години з танців повернулася сестра. П'єр, майже не відводячи погляду від екрана, вистрілив. Дівчина впала на підлогу в коридорі. Вона була ще жива. Коли від страху почав плакати на сходах Луї, П'єр прицілився і натиснув курок. Батька П'єр застрелив о п'ятій вечора, коли той повернувся з роботи.

Аж тоді він поклав рушницю, взяв рюкзак і вийшов на вулицю. Двері замкнув, а ключ викинув у ставок.

Поліцію викликала Маріон, яка змогла через вікно вилізти надвір і якось дійти до сусідів. Брата заарештували швидко. Його знайшли за 15 км від дому в телефонній будці. Судовий психіатр сказав, що юнак справді має розумові відхилення, проте не є хворим. У суді він чітко відповідав на запитання. Зважаючи, що П'єр — неповнолітній, йому загрожує хіба що 20 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Підліток у Франції застрелив власну сім'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути