пʼятниця, 22 березня 2019 06:51

Отруїли свідка у справі проти екс-прем'єра Італії

Отруїли модель 34-річну Іман Фаділь, головного свідка обвинувачення у справі проти екс-прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі. Експерти виявили у рідинах організму жінки кадмій і стибій — сурму.

Попередні аналізи показали також наявність радіоактивних елементів. Одним із компонентів суміші, що стала причиною смерті, був радіоактивний ізотоп кобальту, пише місцеве видання "Ля Републіка". І зазначає, що це "рідкісна суміш, у виготовленні якої росіяни є експертами". Крім того, кількість кадмію перевищила допустимі норми усемеро, стибію — утричі.

Іман Фаділь звернулася по допомогу до лікарів наприкінці січня цьогоріч. Скаржилася на болі у шлунку. Після місяця агонії, 1 березня, померла.

Кадмій — метал, що найбільше використовують в елементах живлення. Є надзвичайно отруйним навіть у незначних кількостях. Потрапляючи в організм, уражає печінку та нирки. Стибій — також токсичний метал. Його триоксид є сполукою, що ускладнює займання інших речовин. Крім того, використовують у металургії. У давнину порошком із додаванням сурми фарбували брови. В організмі накопичується в щитоподібній залозі, нирках, селезінці та печінці. Провокує захворювання цих органів.

2013-го Берлусконі звинувачували у статевих стосунках із неповнолітньою танцівницею Карім Рашид ель Мару на прізвисько Рубі. Фаділь тоді розповідала, як відбувалися еротичні вечірки на віллі екс-прем'єра. Берлусконі визнали винним і засудили до семи років ув'язнення. Але згодом вирок скасували.

Пізніше прокуратура ініціювала нове розслідування — про підкуп свідків у справі. Йдеться про те, що Берлусконі платив за мовчання повіям, яких наймав, і запрошеним гостям. Витратив 10 млн євро — 300 млн грн, за даними слідства. Іман Фаділь мала бути свідком проти Берлусконі.

За словами прокурора Мілана Франческо Греко, жінка побоювалася замахів на своє життя. Говорила про це братові й адвокатам. Про еротичні вечірки Фаділь писала книжку. Після смерті рукопис забрали слідчі.

У вересні 2015-го Берлусконі відвідав окупований Росією Крим, де зустрівся з Путіним. За це Служба безпеки України на три роки заборонила йому в'їжджати на територію нашої держави.

Зараз ви читаєте новину «Отруїли свідка у справі проти екс-прем'єра Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути