Ексклюзиви
пʼятниця, 04 листопада 2016 00:45

Рештки небіжчиків використовують для створення картин

Влада Ватикану заборонила католикам розвіювати прах небіжчиків після кремації. Також його не можна тримати вдома чи ділити між родичами. Урну мають зберігати в землі, у спеціальному освяченому місці. Це може бути цвинтар або територія храму. Нову норму схвалив Папа Римський Франциск.

— Із землі ми вийшли, в землю й підемо. Церква рекомендує ховати тіла померлих на цвинтарях або в інших освячених місцях. Треба утримуватися від ідей, що суперечать вірі, — говорить кардинал Герхард Мюллер.

Те саме стосується процедури кремації. Церква дозволила її в 1960-х. Але багато людей поводяться з прахом ближніх не по-християнськи, вважають ієрархи. Одні тримають його в побутових умовах. Інші розсіюють у повітрі чи воді. Буцімто це єднає померлого з природою. Буває, рештки небіжчиків змішують із глиною, бетоном, фарбою тощо. Суміш використовують для створення картин, ювелірних виробів та інших сувенірів. Також додають до складу будівельних розчинів або святкових феєрверків. Усі ці практики Ватикан засуджує.

— Було б добре, якби Ватикан ще начаклував місця під урни, — каже розпорядник кладовища в Парижі Ксав'є Шепіді. — Ті родини, які мають фамільні колумбарії, вже їх заповнили. Є могили, де понад 40 урн. Щоб виділити нове місце, треба оформити багато паперів. І за кілька років цвинтар буде переповнений. Нещодавно родина хотіла два місця для трун. Про подібне не може бути й мови. У сучасних великих містах ніхто не може собі дозволити ховати небіжчиків неспаленими.

Зараз ви читаєте новину «Рештки небіжчиків використовують для створення картин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути