Ексклюзиви
пʼятниця, 15 квітня 2011 06:45

Океан викинув велетенське яйце

На узбережжі Тихого океану в Японії місцеві жителі знайшли велику брилу, схожу на яйце. Його поверхня вкрита різьбленими візерунками, що нагадують малюнки на писанках.

— Ми ходили узбережжям, яке 11 березня постраждало від цунамі, — згадує тамтешня. — Великі хвилі зазвичай виносять на берег мушлі. Посеред пляжу ми помітили яйце. Боялися до нього підійти. Я спершу торкнула його ногою. Воно виявилося твердим і важким. Тоді штовхнула сильніше. Предмет хитнувся, але зсунути його з місця не вдалося. Ми почали міркувати, якій тварині могло належати таке велике яйце і що мало вилупитися з нього.

Японці на форумах пишуть, що знахідка може бути яйцем доісторичного динозавра, схожого на Годзіллу — велетенського ящера, героя  фільмів і коміксів. Учені не квапляться з висновками. Кажуть, що на тварин в океані може вплинути витік радіації із пошкодженої землетрусом атомної станції "Фукусіма".

— Після того багато тварин поблизу Японських островів можуть загинути, — каже Джозеф Рахлін, директор дослідної лабораторії "Лехман Коледж". — Але не це найстрашніше. Гірше, що потомство тварин, які переживуть радіацію, народиться з генетичними змінами. Можливо, мутанти з кількома хвостами чи головами, незвичним забарвленням або такі, що не матимуть якихось органів.

Зараз ви читаєте новину «Океан викинув велетенське яйце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути