середа, 14 травня 2008 16:56

Найвища будівля встановила новий рекорд

Конструктори найвищої будівлі в світі Бурж Дубай встановили новий рекорд. Будівникам вдалося інсталювати скляні панелі на висоті 512 м. Це 141 поверх хмарочоса.

Торік найвищою будівлею в світі вважався тайванський 508-метровий хмарочос Тайпей.

Бурж Дубай встановив ще кілька рекордів. У хмарочосі найбільше поверхів. До цього рекордсменом була американська будівля Сірс-Тауер у Чикаго зі 110 поверхами. Для будівництва Бурж Дубаю використано рекордну кількість бетонної суміші.

Спорудження хмарочоса почали 2004 року. Протягом тижня зводили 2–3 поверхи. Нині в будівлі завершили 160 поверхів. Її висота сягає 636 м. Будівництво триває. Замовники проекту тримають кінцеву висоту хмарочосу в секреті, щоб якнайдовше утримувати світовий рекорд. Однак відомо, що хмарочос сягне понад 700 м. Цим остаточно встановить рекорд з-поміж будівель зведених людиною. До цього найвищою нежилою спорудою вважалася Варшавська радіомачта заввишки 646 м. Вона впала 1991-го.

За задумом, Бурж Дубай стане "містом у місті". Тут облаштують бульвари, парки, готелі, фонтани, торгові центри. На перших 37 поверхах розмістять готель. Із 45 по 108 — будуть елітні квартири. На 123 і 124 поверхах встановлять оглядові майданчики. Більшість приміщень здаватимуть під офіси.

Хмарочос матиме автономну систему енергозабезпечення і новітню систему кондиціонування. Температура в приміщенні не перевищуватиме +18°С. Власникам квартир та офісів не знадобляться кондиціонери. Це серйозне надбання для Арабських Еміратів. Там температура може сягати +50°С.

Будівництво планують завершити у вересні 2009 року.

Зараз ви читаєте новину «Найвища будівля встановила новий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути