Ексклюзиви
пʼятниця, 11 березня 2011 02:00

Мільйон сардин гниє біля узбережжя США

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Мертва риба сплила біля пляжу Редондо у Каліфорнії, США. Відпочивальників попередили, що купатися не можна  буде більше  місяця,  поки перевірять, чи не  розвиваються у воді  паразити
Мертва риба сплила біля пляжу Редондо у Каліфорнії, США. Відпочивальників попередили, що купатися не можна буде більше місяця, поки перевірять, чи не розвиваються у воді паразити

У вівторок біля південного узбережжя американського штату Каліфорнія на поверхню сплили майже мільйон мертвих сардин і анчоусів. Екологи припускають, що риба задихнулася.

— Немає жодних ознак насильницької смерті. Вода чиста. Ми не виявили токсичних речовин, — коментує американський еколог Ендрю Хьюан.

Каже, воду з гавані Кінг Харбор, що на південний захід від Лос-Анджелеса, перевіряли кілька разів. Риби стало надто багато, і почався брак кисню. До узбережжя її пригнав сильний вітер, що здійнявся вночі.

Температура океану майже +20°С. Місцеві говорять, що чують запах гнилої риби.

— Дихати стало неможливо. У мене син має астму. Завтра не відпущу його в школу, — каже 43-річна Елізабет, жителька містечка Редондо-Біч. — Добре, що пелікани й чайки є. Вони допоможуть швидше позбутися мертвих сардин.

У середу близько обіду почали виловлювати мертві тушки, що 46-сантиметровим шаром вкривають поверхню води і дно гавані. Кажуть, майже 150 т риби викинуть у Тихому океані.

У гавані пришвартовані 1400 човнів. Човнярі розповідають, що в деяких місцях тушки так тісно одна біля одної, що неможливо проплисти. Рятувальна операція коштує $100 тис. і затягнеться на кілька днів.

У січні торік у місті Біб, штат Арканзас, із неба впали 3 тис. дроздів. Причиною загибелі стали новорічні феєрверки, за офіційною версією.

За кілька днів після цього 500 мертвих червонокрилих дроздів упали в місті Пуент Каупе, штат Луїзіана.

Зараз ви читаєте новину «Мільйон сардин гниє біля узбережжя США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути